Miki69 Creative Commons License 2006.05.23 0 0 25

Írtam, hogy visszaköltöztünk Kőbányára. No Angyalföldről jöttünk, ott egy 4 emeletes panelház 4. emeletén laktunk. Őszintén mondom, semmi problémát nem jelentett a 4 emelet. Nagyon hozzá lehet szokni, állítólag kimutatták, hogy aki naponta többször felmegy a 4. emeletre, jobb a szívműködése, mint annak, aki alig lépcsőzik. Hát a vendégek igen. Ők panaszkodtak, mert nem voltak hozzászokva. De mi kettesével szedtük a lépcsőket.
És ugyebár nincs fölső lakó, aki klumpában rohangál késő este. Egyszer hozzám is feljött az alattunk lakó, hogy döng a mennyezet ahogy járkálok. Elnézést kértem, és megpróbáltam odafigyelni. (Igaza volt, az asszony is sokszor szólt rám emiatt).
A legnagyobb probléma a nyári 30°C volt, megőrültünk a hőségtől. Alattunk 2-3 °C -fokkal kevesebb volt a lakásban. Egy klímaberendezés meg akkor kb. 150e Ft volt (~12 éve !!!)

Csótányos házban még szerencsére soha nem laktam. Ahhoz hogy egy társasház megmeneküljön ettől, a szerencse mellett két dolog kell: 1. Rendszeres írtás (akkor is ha senki nem látott bogarat), 2. az épület 100 % -os kezelése a méreggel. Ugyanis elég kihagyni egy lakást, egy pinceszakaszt, már kidobott pénz az egész, mert ezek a dögök pontosan tudják, hol lehet átvészelni a nehéz időket. Ha a lakóközösség ezt nem érti meg, nagy a veszély.
És ügyebár az általános higénia, tisztaság is sok mindent eldönt. Az eldobált szemét, ételmaradék, limlomok tárolása vonzó a csótány féléknek.

Egyébként nekünk a Száraz utca tetszett nagyon. Az összes nagyobb házon látszik, hogy újgazdagék megvettek egy régi "kocka"házat, és húztak rá még egy-két szintet. A régi házak többségét már megvették, és átalakították. Van ott egy kétemeletes nagyon magas ház is, az biztosan feketén lett ilyen magas, arrafelé nem lehetett volna így építeni. De hát nálunk minden elintézhető jó pénzért.

Azokban a házakban ahol laksz mekkorák a lakások? Úgy tudom elég kicsik...
Előzmény: Devil23 (24)