Galfi Gergo Creative Commons License 2006.05.23 0 0 1405
Arni öcsém, néha nem tudom eldönteni, hogy tényleg ilyen ostoba vagy, vagy csak pszichológiai tesztnek veted alá az itteni népeket, hogy mekkora hülyeség veri ki náluk a biztosítékot. Én valamiért az utóbbira tippelek... :) Ennek ellenére, azért válaszolok a felvetésedre:
- a Celestia egy modell, ami részben számítástechnikai korlátok, részben a használhatóság miatt nem teljesen tükrözi a valóságot (pl. ha 0.99 c-vel száguldozok a Naprendszerben, akkor sem látni benne relat. effektusokat, Doppler eltolódást, stb.).
- Ha valami nem tetszik a programban, vagy úgy gondolod, hogy jobban meg tudod csinálni, akkor semmi akadálya, nyílt forráskódú a szoftver.
- Egyébként amit írsz, az teljes mértékben hülyeség: a képeken is látszik, hogy nem távoldsz a Földtől, hanem a látószöget veszed nagyobra. Celestia viszont azzal közelítéssel él, hogy egy pontszerű forrás képe független a látószögtől. Bár ez így nem tökéletes, de azért a vizuális élmény szempontjából egyáltalán nem rossz közelítés. Szóval, szó nincs arról, hogy növekednének: ha megnézed egy konkrét csillag képét, akkor látszik, hogy a pixelekben mért átmérője ugyanannyi az összes képen.
Előzmény: Arnold10 (1386)