A püspök inasa Creative Commons License 2006.05.23 0 0 230

Ezt nagyon szépen írtad, nekem valóban nincs ilyen rendszerező-jellegű lexikális tudásom, sőt, valóban kontár vagyok a műfajban, dehár ezt írtam is. Csak beleböfögök a témába, mert nagyon vonzódom Dél-Amerikához.

Ettől függetlenül még nincs ellentét a Te és az én általam írtak között. Szóval tény, hogy hiányosak a történelmi ismereteim, de talán nem tévesek. 

Nem is akartam vitatni, hogy van a spanyol királyi közigazgatási rendszerben gyökeredző alapja a jelenlegi államhatároknak, azonban ennek puszta ténye édeskevés szerintem azon okok vizsgálatánál, hogy mi okozza a mai széttagoltságot. 

 

Közép-Amerikával, meg az Új Spanyolország alkirálysággal eleve nem foglalkoztam, mert arról végképp nincsenek ismereteim.

 

Hoppá, jut eszembe erről. Volt állítólag egy foci-háború (talán Salvador és Honduras között?), amiről nem sokat tudok. Esetleg ha valakinek van kedve és ideje, felvilágosíthatna, hogy mi volt ez, mikor volt, mert izgalmasnak hangzik a dolog, szóval röviden lejegyezhetné a háború történetét.

 

Előzmény: Don Quixote (228)