bloki Creative Commons License 2006.05.22 0 0 3299

Az igazság az, hogy csak rémlenek a dolgok, igen haloványan, mint jeleztem. A Szenyezsnek természetesen volt vadászrávezető csatornája, a prospektus jól írta ezt, de amikor átmentem a sturmanokhoz, akkor általában azt láttam*, hogy két indikátorernyőt néznek (egy körköröst meg egy magasságmérőt), és fóniásan kommunikáltak a pilótával, akinek hangja a g-ktől olykor igencsak eltorzult, amit a nem kifejezetten hifi rádiókapcsolat ellenére jól ki lehetett venni. Ezek nem az automatizált rávezetés jelei, ugyebár. Meg olykor anekdotáztak: "Fordulj ki balra, mert benne leszünk a Hiradóban! - átsodródás a határon."  

Az is rémlik, hogy bizonyos gyakorlási feladataikhoz kérték, hogy kapcsoljuk be a Szenyezst, de, hogy ilyenkor pontosan mit használtak a rendszerből a vadászrávezetők, már nem tudom.

--------

*"Vannak a sturmanok, és vannak, akik dolgoznak!" így élcelődtem velük, de komolyra fordítva a szót, rendes, okos fickók voltak, inkább ilyen emberi jellemzők maradtak meg bennem, mintsem technikai paraméterek, mert az utóbbi felejthető, felejtendő volt.

Előzmény: st_patrick (3297)