lajafix Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1119

nem értjük meg egymást látom.

 

Tehát:

"A gazdaság kénytelen ebben a mozgástérben mozogni, akár tetszik neki, akár nem." Nem. A gazdaság ua. független a politikától, mint a fizika, matematika. Hiába hozol olyan törvényt, hogy ne essenek le az elengedett testek, le fognak.

 

"Akkor milyen lehetőségek/lehetőségeid vannak? "

C. 1000 km nyugatra. Most ezen vacillálok, mert látom az államnak kevés a 60%, többet akar.

 

 

"Jó lenne tudomásul venned, hogy itt nem egyszerűen "előbb vágunk és utóbb majd nézzük, hogy mit is szabtunk ki" megközelítés az alapelv, hanem igenis előbb mérlegelni kell, hogy ha bárhol a rendszerek mélyén belenyúlnak: vágnak, akkor annak hatása hogyan gyűrűzik át az egész rendszeren. Milyen lesz esetleg a zakó?"

Vártam tőled javaslatokat, várom még mindig.

 

 

"Hogy lefordítsam érthetőbben: akkor kell 3 millió ember szerzett jogiahoz hozzányúlni, ha már más megoldás nincs!!! És nem ezzel kezdeni, beláthatatlan társadalmi feszültségeket szítva. És nem pedig monotonon azt ismételgetni, hogy drasztikusan avatkozzunk be az egyik alrendszerbe és azt, hogy ez más rendszerekre milyen hatással jár, azt meg intétzzük el egy kézlegyintéssel. (Lásd foglalkoztatottság, munkaerőpiac, hogy konkrétabb legyek...)"

Azt azért elnéznéd ugye, hogy kidobjanak 300e közalkalmazottat, privatizálják az EÜt, meg hogy még több adót fizessek. Szerinted ez nem vezet un. társ feszültséghez?

 

A hólabda jön lefele a hegyről kedves Frimi.

 

"vannak alapfoglamak, amelyeket nem árt tisztán látni " Bizony, mert a pék nem ad neked kenyeret erre a szövegedre.

 

Nyugi, annyira földik nem vagyunk, jöttment vagyok még Zuglóban. Tudod vettem ott kapitalista áron, egy szocialista lakást.

Előzmény: frimi (1117)