Nem tudom pontosan milyen gyári gépre gondolsz, de nyilván egy gyári elektromos bringánál, robogónál elvárt hogy álló helyzetből jól induljon, és vadul kaptasson fel mindenféle emelkedőn. Én meg úgy gondolkodom, hogy elég ha a motor segít a pedálozásban, esetleg néha pihenhetek tekerés közben, így használhatok kisebb akksit és kisebb motort. Láttam azt a műsort, érdekes volt ! Az a gokart nagyon durva. Az utrakapacitásos gép is érdekes, de azt nem mondták meg, hogy mekkora a hatótávolsága. Mert ha csak a versenyre volt kihegyezve, tehát mondjuk 60 sec menetidőre, akkor nem is kell olyan megvalósíthatatlanul brutális kapacitás, 1 farádos kondik pedig kaphatók pl. autohifi boltokban is. De azért persze drága. Viszont úgy gondolom hogy pár farád paralel a zárt ólomakksikkal javíthatná a dinamikáját a gépeknek, mert kigyorsításkor ez tuti le tudná adni a szükséges nagy áramot. ( Már ha a szabályozó bírja :-) ).
Mivel a modell motor 7.2V-os, ezért először egy 6 cellás pakkot csináltatok, ez NiCd-ből 8796 HUF ( 4500mAh GP ), GP NiMh-ból ( 9000mAh ) jelentősen drágább, kb. 22-24 rugó ( akkor inkább dupla számú NiCd-ből kell megcsinálni ), de most nézem hogy van F méretben 8000mAh-s Voltas típusú NiCd, azt hiszem ez lesz a befutó 13218 HUF-ért.
A pedálozás nyomatékának mérése jó ötlet, de nem olyan könnyen megvalósítható. Mert mit mérsz ? A pedálon a nyomóerőt ? Vagy a hajtókaron a hajlítónyomatékot ? Láttam olyan elektromos bringát ami tudta ezt, de nem tudom hogyan oldották meg.