GRC Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1178

Sziasztok!

Adtam még egy esélyt a Riónak, ezért meglátogattam egy vidéki márkakereskedést. Nos első beszélgetésünk után elég korrekt ajánlatot kaptam a CRDi Safety Rió-ra. A metálfényt és az üzembehelyezést megkapom ajándékba, vagyis alapáron elhozható lenne az autó, ha lenne M.o.-n. Az a helyzet azonban, hogy jelenleg nincs itthon értékesíthető Safety felszereltségű dízel Rió, így a kereskedő véleménye szerint legalább 2-3 hónap, mire át tudják adni a kocsit. S akkor sem olyat választok amilyet akarok, hanem abból válogathatok, amit behoztak az országba. Ha véletlenül az általam választott szín-kárpit kombinációból nincs a következő hajón, akkor akár fél év is lehet az átadás.  Egy másik érdekes információ, hogy a kereskedő szerint még 1, max 2 szállítmány érkezik a jelenlegi felszereltségi szintekkel, mert utána már csak ABS-szel lesz értékesíthető új autó M.o-n. Ez 2 dolgot jelenthet. Vagy a jelenlegi Ex és EX Cool is megkapja az ABS-t, és ezzel együtt emelkedik az áruk (persze ekkor a Safety felszereltség csak egy elektromos tükörben és egy ködlámpában térne el a Cool-tól), vagy (véleményem szerint)  átvariálják a felszereltségi szinteket, és talán hasonló lesz a németországihoz, vagyis az áremelkedést kompenzálandó, kapható lesz manuális klímával is.

Lenne egy kérdésem hozzátok. Nos a 190 cm-emmel és közel 100 kilómmal kissé passzentosnak tűnt a Rió belseje (egy Brava-ból ülnék át). Hogyan vált be nálatok családi autóként? (itt most nem a menetteljesítményre, hanem a praktikumra koncentrálnék). A méretei alapján a Grande Puntó-val van egy szinten, azt azonban kicsit tágasabbnak éreztem. Ott be tudtam ülni magam mögé, a Rió-ban nem. Nektek mi a tapasztalatok?

Előre is kösz.