frimi Creative Commons License 2006.05.17 0 0 971

Ha rajtam mulna... - írtad.

 

Duplán is kiemeltem, mert ez mindennek az alapja!!! Nem rajtad múlik, hanem azokon, akik a politikát csinálják! (Akiknek a politikacsinálás egyúttal egzisztenciális kérdés is lehet...)

 

Megfogalmazni mindenféle óhajt lehet, csak az a kérdés, hogy azt KIK és HOGYAN fogják megcsinálni? Az a kérdés továbbá, hogy vajon az-e az egyedül üdvözítő megoldás, amit te vagy én, vagy bárki, aki itt irogat megfogalmaz saját gondoltavilága, helyzete alapján, vagy csak elalvás előtt képzelődik?

 

Hogy vajon ezek az egyéni elképzelések vajon társdadalmi szinten megállják-e a helyüket? Felvállalhatók-e egy egész társadalom, vagy akár csak egy rétegének kívánalmaival szemben ? És még ha fel is  vállalhatók... Milyen jó lenne, ha mindenkinek lenne egy vikkendháza a Balaton partján! Gondolom, hogy mindenki örülne neki. Valószínű, hogy te is... Vajon fel lehet-e lépni egy ilyen követeléssel, amely minden egyes állampolgár számára csak haszonnal járna? Azt hiszem, hogy ennek képviseletét nem lehetne senkinek sem felvállani... Mert aki ennek megvalósításárt felvállaja az a bukását vállalja fel...

 

Az az alapvető probléma, hogy persze igényeknek meg lehet, sőt kell fogalmazódniuk, az alapkérdés azonban mindig az, hogy KIK és HOGYAN tudják ezeket az elképzelésket realitássá tenni?

 

A baj az, hogy ezt itt senki nem hajlandó tudomásul venni és megválaszolni... Mindenki a "ha rajtam múlna'" jegyében fantáziál...

Frimi

 

 

Előzmény: rev25 (966)