frimi Creative Commons License 2006.05.16 0 0 936

Vártam a válaszod... Mármint arra, hogy miként akarod megoldani?

Nagyon szép terveket, eszmefuttatásokat látok itt e "Fele sem igaz!" játékban. Most is elmondod, hogy mit kell csinálni... Szerinted...

 

KIKNEK és HOGYAN?  A kormánynak, az ellenzéknek, vagy kifenének? A jó Istenbe hát, erre az egyszerű kérdésre válaszoljon már valaki!!! Mert magam nem látom a sokféle tanács között erre a válszt és ezért "mániákusan"csak a géppisztolyra tudok gondolni... (Talán mintha lett is volna valaki a közelmúltban, aki forradalmat sürgetett...)

 

Más.

 

Semmiféle egyéb más eszköz nincs ebben a gazdaságban? Dehogynem! Az  államigazgatás, az önkormányzati rendszer, az egészségügy, az adórendszer fejlesztése, koraszerűsítése.

 

A GDP növelése! Röviden: Termelj többet!!Radikálisan!!! 

 

A magánnyugdíjpénztárak... Szóval, ez egy üzleti vállakozás. Befizetsz és elvárod, hogy befizetéseid értékállóak legyenek, vagyis mondjuk 30 év mulva is annyit érjenek, hogy megélhess belőle... Hogy kb,. annyit érjenek reálértékben, mint a befizetés idején. S mit gondolsz, hogy hogyan érik ezt el? Úgy, hogy vállakoznak! És ennek kockázatai vannak, amit végső soron a tagok viselnek el. A vezetőket legfeljebb léecsukják, de te éhen maradsz...

 

A rokkantnyugdíjakat említed? Ezt vajon miért? Sokallod a kifizetett nyugdíjakat, alacsonynak tartod a jogosultság 66%-os határát, ami alatt gyakori a munkaképtelenség... Sokszor szoktam látni az egykori olimpiai bajnokot, Gedó Györgyöt... Ő is rokkant... Ha jól tudom, 5 gyerneket nevelt... Mit mondjak? Nem villában lakik... Vagy arra gondolsz, hogy sokan csalnak? De hát a csalás nem nyugdíjkérdés, hanem bűnügyi kategória...!

 

Ösztönözni kell a gyermekvállalást? Nos, helyes... És a munkahelyteremtés? Az nem fontos? Vagy hogy ne pszihológusokból, jogászokból legyen túltermelés, hanem az oktatás igazodjon a piaci igényekhez...? Ugyanis szerintem nem cél pl. jogászok esetében munkanéklküliséget ráfordításokkal megoldani ... Márpedig, ha egy gyermek felnő, akkor mindegy hogy hol, de diplomás legyen...? Ha netán nem lehet orvos, akkor jó a szociológus is...???

 

És a mezögazdaság, az EU nyujtotta lehetőségekről, perspektívákról nem is beszéltem. És Írorsszág, Portugália példájáról sem... Már megtettem. Nem olvastad...

 

Csak és kizárólag a szociális kiadások megnyírbálása az egyedül üdvözítő megoldás? Olyan szociális kiadásoké, ami nem is az???

 

az állami nyugdíjakat szociális rászorultság szerint- írtad.

 

Kedves barátom! A nyugdíj nem szociális segély, amit az önkormányzat ad a munkanélkülinek, vagy meleg tea a hidegben a jótékonykodó civil szervezetektől...

 

Értsd már meg világosan!!! A nyugdíj kifizetését megelőzte egy olyan apróság, mint a banknál: befizettek és a befizetés visszajár! Vagy az Alkotmány általam már beidézett passzusa alapján, vagy ha ezt nem ismered el, akkor kölcsönnek tekintendő. Vagy te arra gondolsz, hogy amíg téged és elvbarátaidat felnevelte a társadalom a mai nyugdíjasok pénzéből, az neked ingyen járt???

 

Egy frászt, kedves barátom! Ha neked nem tetszik a jelenlegi rendszer, akkor fizesd vissza a kölcsönt, ugyanúgy, mint a bankoknál. Kamatos-kamattal! Egy összegben.

Frimi

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Quador Mortis (830)