ychl Creative Commons License 2006.05.16 0 0 23676
OK, én sem akarok 2 évente festeni, ha az adott festék még 4 év múlva is ugyanolyan jól védi a fát. Sokfelé utánaolvastam a Milesi kültéri lazúrnak, szinte mindenhol agyondícsérték, nem lehet rossz választás. A másik terméket (Sz...lin, hogy ne reklámozzam tovább) meg eléggé leszólták, így arról már "lemondtam".

Mondjuk pár aggályom még van a Milesivel kapcsolatban. (NEM vagyok festő szakember, mindez laikusként, mások hozzászólásait olvasva merült fel bennem.)

Tudtommal kézzel mázolva 3 réteget kell felhordani:
1. impregnáló alap, EZ ADJA A SZÍNT IS
2. köztes alapozó réteg (lakk?)
3. fedőréteg (lakk)

A második kettőröl úgy hallottam, hogy tkp lakk. Ha ez igaz, 2 bajom is lehet (lehet?) belőle:
- ilyenkor az újrafestésnél nem az egészet, mind a 3 réteget kell teljesen lecsiszolni a fáról? Az általam eddig ismert lazúrokat többször is újra lehetett mázolni, a régi festésre rá az újat, csiszolás nélkül, mert a fedőrétegben van a szín. Vagy csak rosszul csináltam...
- a lakk mint fedőréteg egyesek szerint probléma, mert ha berepedezik, a repedéseken bekerülő víz már nem tud többé kiszáradni. Igaz ez?

Szlovákia csak a bizonytalanság miatt probléma. Nem tudom, hogy hol, mit és mennyiért tudok odakint venni. Ha lenne címem, és le tudnám egyeztetni, akkor kiszámolnám, és ha megéri, mennék is érte. Itthon kb. 70 ezer ft-ért vennék Milesit (ha valaki eloszlatja a végső kételyeimet is), ha ilyet vagy jobbat kapnék kint olcsóbban, mennék is megvenni (legalább vennék egy kis finom knédlit it, olyan rég ettem már) Úgy látom, te ismerős vagy arrafelé, ebben nem tudnál segíteni? (Azért viszont nem mennék ki, hogy valami kevésbé jó szeren spóroljak)

Most hogy van ez a Milesivel és/vagy Szlovákiával?
Előzmény: Jamie25 (23667)