haldír Creative Commons License 2006.05.16 0 0 63

Szia Dóra!

Ismételten köszönöm a javaslatodat. Lenne még két kérdésem:

1. Mivel nemsokára újabb lakógyűlés lesz, 56 lakásos társasházként kb. 10 lakó aláírásával írásban kérhetjük-e, hogy a következő lakógyűlés napirendi pontjai közé vegyék fel a közös képviselő munkájának értékelését, esetleges leváltását?

2. A másik kérdés az, hogy mivel nálunk az a gond, hogy kevesen járnak lakógyűlésre, a lakógyűlést megelőző este, ha végigjárnánk a tulajdonosokat és megkérnénk őket, hogy a közgyűlés eme napirendi pontjáról írásban nyilatkozzanak ez rendes szavazatnak minősül e, és mi az írásbeli formája? (két tanú kell-e stb.)

 

Az SzMSz-ben van szó írásbeli szavazásról, de nincs részletesen taglalva, hogy csak akkor lehet-e alkalmazni, ha eleve így van meghirdetve a szavazás.

 

Az egyik ismerősöm, aki most végzett el egy társasházkezelőit, azt mondja, hogy ha a közös képviselő nem tart lakógyűlést május 31-ig, akkor a tulajdoni hányad 1/10-ének aláírásával fel lehet mondani neki. Ehhez pusztán egy jegyzőkönyv kell, amit érdemes közjegyző előtt felvenni. De nem kell lakógyűlés stb. Ez visszamenőleg is érvényes? 2005-ben szeptemberben volt lakógyűlés, de 2006-ban már megtartotta rendben.

 

Ha van lehetőséged és időd, kérlek írj.

Köszönöm!