velcsi80 Creative Commons License 2006.05.15 0 0 219

Sziasztok!

 

Május 18-án lesz egy éve, hogy Merivám van. Megérdemelné, hogy megünnepeljük, mert ezalatt az idő alatt semmi probléma nem adódott. (kopp-kopp).

2005 február végén lett megrendelve az autó, mint 1.4 Meriva Euro. Ez a felszereltség klímát, állítható vezetőülést, állítható kormányt, elektromos ablakokat (elől) takar. JVC mp3 lejátszót kaptunk hozzá ajándékba. Szumma 3.390.000 Ft-ot fizettünk ki érte.

Jómagam 190 cm-esre nőttem, nagyon szeretek barátnőmmel kirándulgatni (autós túrák) így igényeimnek tökéletes választás volt. 90 LE-s gépről van szó, addig tényleg megfelelő még be nem ülsz nagyobb erőforrás hajtotta gépbe. Voltunk vele Horvátországban is, egy baráti párral. A 2 nő ült hátul, középső ülést lehajtottuk, 2 szélsőt hátrébb küldtük, máris király(nő)i helyük volt a csajoknak. Nem is panaszkodtak. Autópályán 150-160-al tudtam vele közlekedni, ennél feljebb nem is nagyon tud menni. Eddig 18.800 km-t vezettem bele átlgyfogyira 7,5 liter jött ki sacc/kb.

Egyetlen egy negatívumot tudok említeni vele kapcsolatban: A oszlop. Iszonyú nagy teret tud kitakarni, ezért kereszteződésekben kétszer kell körülnézni, hogy biztos nincs-e autó a közelben. Botrányos.

AutoBild-ben olvastam, hogy nem is oly régen még értékállósági díjat kapott a Meriva. Ezen felbuzdulva próbaképpen 1/2 évesen kértem az Opeltől egy Eurotax árat rá: 2.500.000 Ft. Nézőpont kérdése, hogy ez értékálló-e, bár azt mondják, hogyha kihozod a szalonból az ára 10-20%-ot rögötn leesik.

 

Összességében azt tudom mondani, hogy csak akkor vegyetek Merivát, ha kényelmes, családi autóra vágytok és semmi különleges igényetek nincsen. Ez egy egyszerű, praktikus autó nem pedig versenygép.

 

Zárszóként annyit: 1,8-as Merivát szívesen kipróbálnék.

 

Üdv!