Normogo Creative Commons License 2006.05.15 0 0 627
Sziasztok!

 

Van egy kis problémám az Atlantisommal, elég sokat iszik, mondjuk tűrhetően megy, bár az eddigi hozzászólásokat elnézve mehetne jobban is!

Eddig 2 konkrét adat van a fogyasztásra, az elsőben benne van egy hosszabb 50km-es út, meg vitt kb.20 kilónyi cuccot, meg én is 96 vagyok, és városban voltak csutkagázos gyorsítások, és így 5,5 literre jött ki a fogyi, azért ez durva, először azt hittem, elromlott a benzinlámpa!

A második tank benzinnel szintén volt egy hasonló túra, csak jobban kíméltem (városban max. 50, országúton 55-60, nem gyorsulgattam), de így is majdnem 4,5-öt benyalt!

Amúgy a végsebesség velem 65-70, de ilyenkor csutkagázon meg-megtorpan, mintha elzárná a benzint.

A motort még februárban vettem 4,5 évesen, a karbit szerelő állította be, és április óta használom. Ami feltűnt, hogy más robogóknál kicsit jobban füstöl, és olyan kékes színű a füstje, mint a trabiké, meg a wareszoké.

Szerintetek mi lehet a gond?

Úgy gondoltam első körben feltöltöm új olajjal, ilyenkor le szoktátok engedni a régit, vagy csak felöntitek? Ezen kívül még a gyújtógyertyára is gyanakszom, azt is lecserélném. Esetleg még a terepes gumik, bár az nem dobhat ennyit a fogyasztáson, igazából max. 3 lityit kellene innia.

Szerintetek ettől megoldódik a bajom, vagy nem ez lehet a hiba?

Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna segíteni valamilyen szervizkönyvet szerezni a mocihoz, mert inkább magam szerelném, meg hát most inkább a nyaralásra gyűjtök:-)

Előre is kösz a segítséget!