Halihow!
Ha nem akarod veluk tolteni a kovetkezo evet, akkor annyi a teendod, hogy megirod ezt nekik (do no like to renew) es megkered oket, hogy adjak ki az X ev no-claims bonus-rol szolo igazolast (please send the NCB letter). Ezt meg is teszik a biztositas lejarta utan egy par nappal (mert ugye addig meg osszetorhetsz egyet-s-mast...), a lemondasrol (meg-nem-hosszabbitasrol) jo elore kuldenek papirt, egy par nappal a bejelentes utan.
Viszont nem egeszen ertelek: "hogy nekem már van itt egy fizetett évem, és ne megint nulláról kezdjek. (amugy 600ról 900ra emelték,és ez azért durva,közben volt egy balesetünk,de ezt azért sokallom)"
Hogy hany evet fizetsz, az senkit sem erdekel. Az a kerdes, hogy hany evig vezettel balesetmentesen. Ha balesetet csinaltak, es foleg ha claim-eltel, akkor az nekik penzbe kerult... Es azt szepen rajtad bevasaljak.
Ha ti csinaltatok a balesetet, akkor nincs mit tenni, az uj biztosito sem fog szeretni, amikor kozlod, hogy"ize, tavaly megtortuk az autot meg meg 3 masikat" :-) Mert persze a Tesco olyan papirt fog kiallitani, hogy volt claim-ed.
Ha viszont mas tort ossze, akkor az a Tesco vivmanya, hogy ezert teged is buntet, en is elcsodalkoztam, hogy az online kerdoiven a mas altal neked okozott, de claim-elt kart is be kell jelenteni nekik (azaz voltal olyan pofatlan, hogy amikor valaki osszetort, akkor az o biztositasara megcsinaltattad a kocsidat, en sem hittem a szememnek eloszor!).
Válts biztositot. Budget eleg jo szokott lenni, de voltunk mi mar Norwich Union Direct-nel is.
-seci