frimi Creative Commons License 2006.05.13 0 0 594

A nyugdíjasnak ugyanis nincs nyugdíjszámlája, a nyugdíj nem az ő pénze, azt nem lehet "elvenni".A nyugdíjas a nyugdíját abból a jövedelemből csippenti le, amiért bill ifjú megdolgozik. A kérdés inkább úgy merül fel, hogy a nyugdíjas milyen alapon veszi el nemcsak bill ifjú jelenlegi jövedelmének jelentős részét, de még a jövőbelit (eladósodás) is.

 

Ez az érvelés egy ok-okozati összefüggésből csupán az okozatit veszi észre, az okokat nem. A dolog ugyanis nem úgy kezdődik, hogy ifju bll és te befizetsz és a nyugdíjas meg elvesz, mert ennek voltak előzményei, amelyeknek az ifju bll és te haszonélvezői voltatok. Ez az az időszak volt, amikor ti gyermekként, ifjúként úgy vettetek ki a társadalom pénztárcájából, hogy egy fillért még bele nem raktatok!

 

Ennek a költségeit az akkori aktívok, a mai nyugdíjasok fedezték.

 

Az "ifju bll" nem dolgozik meg jobban, mint a mai nyugdíjasok anno... És miért is? Mert képtelen megtermelni azokat a forrásokat, amely a társadalom számára szükséges lenne... Ahelyett, hogy dolgozna, dolgoznátok többet, radikálisan, ehelyett siránkoztok és elvenni - mondhatnám - rabolni akartok...

 

Az ifju bll és te adót fizettek. Tudod, hogy mi az adó? Meg van az pántlikázva, hogy az ifju bll és általad által befizetett x Ft-ot (ha fizet/fizetsz egyáltalán egy grandot is, de tételezzük fel, hogy igen) Kovács néni kapja kenyérre, vagy az árvizvédelemre fordítják, esetleg az Opera előadásokat támogatják belőle?

 

Nem, kedves barátaim... Az adó akkor is adó lenne, ha egy szál nyugdíjas, gyermek és kékszemű nem lenne...

 

Akkor és csak is kizárólag akkor lehetne panaszod, ha sokallnád, hogy a te személyes befizetésedet Kovács néninek adják és azt te sokkallod. A befolyt adók összességéből (tehát nem csak az SZJA-ból, de az ÁFÁ-ból és más egyebekből) te ugyanúgy részesülsz, amikor szociális támogatást kapsz valamilyen jogcímen. Ahelyett, hogy dolgoznál, dolgoznátok megfelelően... Mert így is meg lehet közelíteni az eladósodás kérdését...

Frimi 

Előzmény: Quador Mortis (585)