lajafix Creative Commons License 2006.05.12 0 0 569

"milyen áron? Szüleidet akkor sem támogatnád, ha nem lenne kenyerük? Te meg ennéd a sült csirkét? Mert ez az ára, hogy ne virslit ebédelj..."

Hol írtam én ezt? SAJÁt szüleimet máshogy kezelem, mint a nagy kalapot. Te is, nem? Kérek mindenkit hogy ne jöjjön azzal, hogy milyen kegyetlen vagyok, mert szarok másra. Azaz jöhet, csak mutassa meg az adóbevallását, utána meghallgatom.

 

"A gazdasági racionalitás az államháztartásban és a sajátodba is az, hogy minden területet megvizsgálsz és sorolsz, ha kurtítani kell. Előbb csökkented a kulturális kiadásaidat, az egészségügyi kiadásaidat, a szórakozásra fordított összegeket, megpróbálsz egynsúlyokat kialakítani, hogy mindenből úgy vegyél el egy keveset, hogy azért jusson is, maradjon is.. És sorolsz, hogy miből veszel el előbb, s miből később..." Mondtam többször is, hogy lehet hogy csak a többi területhez kell hozzányúlni, de 800 milliárd, az 800 milliárd.

 

"Az "ír csoda" pedig nem hit kérdése, hanem a valóság. " Hagyd már az íreket. Közünk nincs hozzájuk.

 

"A saját forrás megteremtése gond, de nem lehetetlen feladat. A fogyasztás visszafogása meg csupán az egyik lehetséges út. De csak az egyik! S nem a nyugdíjas társadalom az, amelyikkel elszaladt a ló a fogyasztás tekintetében... Nem ők veszik fel doszt pl. a sváci frank alapú hiteleket." Senki nem az mondta, hogy Mari néni és Józsi bácsi luxusnyugdíjas. De visszakanyarodok 800 milliárdhoz megint és ahhoz, hogy 3 millió nyugdíjasunk van és 1,8 millió ember adja be a közösbe a 90%át az állami bevételeknek.

 

egy pesszimistát: MNB: nincs hitel, Kincstár: nincs pénz, Kormány: szopás van. Ezt ugye hagyjuk?

 

egy valószínűt: kezdeni kell valamit az államháztartás területeivel, főleg a 3 leglyukasabbal. Erről van itt szó.

 

és egy optimistát: Rotschild+Bill Gates ránk hagyja a vagyonát.(bár azt is elherdálnánk.)

optimista2: 10% GDP növekedés/év.

 

 

"Itt mindenki - talán rajtam kívül - pusztán a pesszimista változattal foglalkozik és annál is csak egyetlen megoldással, a radikális nyugdíjcsökkentéssel." A pesszimistával itt nem is foglalkozunk.

 

" Amely illuzórikus politikai tekintetben, gazdaságilabg pedig nem racionális."

Azt, hogy gazdaságilag nem racionális a nyugrendszer hiányát megszüntetni ugye nem gondolod komolyan? Gazdaságilag éppen az a racionális, mégha szar is annak akit érint.

 

 

 

 

Előzmény: frimi (563)