lajafix Creative Commons License 2006.05.12 0 0 568

 

 

"Rákosiéknak volt egy nagyon találó - közhelyszerű - jelszava. Így hangzott: "Termelj többet, jobban élsz!" "

Nos nem véletlenül bukott meg az egész, talán így helyes: "Termelj többet, és ha el tudod jól adni, akkor jobban élsz!"

 

"akik állandóan a radikális nyugdíjcsökkentéssel kívánják megoldani a társadalom problémáit, " Nem a társadalom problémáit, hanem a nyugdíjrendszerét és az állam gazdálkodását beszéljük itt. A társadalomnak nincs e téren problémája, nihilistán szarik az egészre: lásd pl. adófizetési hajlandóság.

 

"hogy vannak területek, ahol kurtítani szükséges, de nekem az a véleményem, hogy előbb ott kell lépni, ahol nem a társadalom egy nagy létszámú és kiszolgáltatott rétege van!" Ez is igaz. A 800 milliárd negatívum is igaz.

 

"Olyan rétege, amelynek évtizedes munkája tette lehetővé azt, hogy azok éppen azoknak a létalapjuknak a megkurtításával képzelik el saját jobb jövőjüket, akiknek a mai egzisztenciákjukat - sőt létüket! - köszönhetik." Ezt már beszélem BEJJA-val, nincs mire hivatkozni. ha hiszed ha nem az egzisztenciáját saját magának köszönheti általában mindenki. (Persze lehet jól is nősülni.)

 

"Egy dolgot azonban mindenképpen figyelembe kell venni, és pedig azt, hogy noha a nyugdíjas társadalom anyagi lehetőségei eléggé korlátosak, mégis ma is képesek saját szájuktól a falatot megvonni azért, hogy már felnőtt, keresőképes, családos gyermekeinek, unokáinak jobb sora legyen! Van néhány lakás, autó és más luxuscikk, amelyben mai nyugdíjasok nyugdíja testesül meg..." Ez lehet akár nagy igazság is, de ebből nem fogod megoldani a nyugdíjakat. Érthetőbben: erre nem fog neked kenyeret adni a pék.

 

"A dolgok másik odala, hogy amíg demokrácia van ebben az országban, addig - önfeláldozás ide, önfeláldozás oda - a 3 milliós nyugdíjas társadalom meg fogja és meg is tudja védeni érdekeit. Azt ugyanis "Jancsi" esetleg elvárhatja apjától, anyjától, hogy akár 30 éves létére is, de támogassák (akár zsebpénzzel is - mert ilyet is láttam, és hogy nem sült ki a szeme az illetőnek!), az viszont nem várható el egy 3 milliós társadalmi rétegtől, hogy másik 3 milliót törvényeken, jogszabályokon keresztül intézményesen támogassák. Ez jogfosztás és ilyen intézményes módszerekre nem kerülhet sor. Mindaddig - és ezt mégegyszer szeretném kihangsúlyozni - amig vannak más lehetőségek! Akár más kiadások megkurtításával, akár pedig a GDP növelséével."

Szintén előző pont.

 

"Termelj tehát többet, hogy jobban élhess! A radikális nyugdíjcsökkentést követelők mai egzisztenciája érdekében is ezt tették a ma idős korosztályai. Lehetőségeikhez mérten, amelyek azért lényegesen kisebbek, szerényebbek voltak a maiakénál.

Tehát tessék többet teljesíteni. Radikálisan!!!"

Te valami igazság, érdem oldalról próbálod megközelíteni ezt a kérdést. Lehet de erre nem adnak kenyeret.

 

na csak viszsakeveredtem.

Előzmény: frimi (559)