lajafix Creative Commons License 2006.05.12 0 0 564

"Olvass csak vissza anno, hogy mit is nyilatkoztak, mondtak vezető gazdaságpolitikusok... A piaci korlátokat fel kell oldani. versenypiacot kell teremteni! Hulljon a férgese (még ha hazai is), jöjjön csak a versenyképes termék, függetlenül attól, hogy honnan."

Eltérünk a tárgytól de legyen. Szerény emlékeim szerint a szocializmus nem azért bukott, meg szétvetette a szabadságvágy az embereket, hanem mert már nem kaptunk elég hitelt fenntartani a gazdaság(talanság)unkat. Ekkor -hogy milyen módon azt most hagyjuk- váltottunk egy olyan gazd-társ rendszere ami századok óta működik (helyi jellegzetességeket szintén hagyjuk) és mellesleg lehet pofázni is csak tetteinkért felelősséggel tartozunk, akár úgy is ha eltoljuk ugrik minden vagyonunk. Mint minden átmenet, nehéz volt, rengeteg buktatóval, a kapun belüli munkanélküliség kapun kívüli lett, az országnak üres kasszája, rengeteg adóssága, valamint az összeomlott régi piacok miatt nem versenyképes piac nélküli ágazataink sorozatosan mentek tönkre. Nem Antall miatt. Emlékezz, hogy az orosz adósságot végül 59%on adta el az állam(Horn) amit ráadásul csak 1 vállalkozó(szocdem elnök, milliárdos, szoci képviselő) fizetett ki teljesen. Ilyen piacra nem lehet termelni.

 

"Nos, ez volt az Antallék által létrehozott versenypiac... " Nem, ez az ára az átmenetnek egy elbaszott társ és gazd rendszerből volt.

 

Mezgaz átalakítása: a tulajdonok visszaadásának ez volt a negatív hatása. Mára már konszolidálódott nagyából az egész, az indult gazdák 80%-a tönkrement. Legnagyobb mezgaz vállalkozónk Csányi és Demján.

 

"Lásd Herényi: piacvédelmi követelések..." Hülyeség. Az EUban elég nehéz megvalósítani, az írek sem erőltették ezt. Pláne egy olyan országban, ami a belső piac kicsi mérete miatt exportorientált. Herényi és az egész MDF is sajnos csak ennyit ért a gazdasághoz.

Előzmény: frimi (560)