lajafix Creative Commons License 2006.05.12 0 0 558
"

Indulj csak ki saját kis háztartásodból... Az esetben, ha nagyobbak a kiadásaid, mint a bevételeid, akkor nem csak és kizárólag az ujságpénz kiadásaidat törlöd, hanem megvizsgálod az összes kiadásaidat és ahol lehet, mindenütt kurtítasz! Egyszerűen azért, mert neked az ujságolvasás létszükséglet... Nem lehet kiemelni pusztán egyetlen területet, pláne - és ezt ezidáig nem cáfoltad meg - ha ahhoz nagyon súlyos politikai érdekek fűződnek. Emlékeztetlek a Bokros csomagra, ahol a szociális kiadásokat nyirbálták meg (bár szvsz arra szükség volt), oszt még a "múlt héten" is azzal érveltek valakik... 

 

Egyébként meg az "államháztartás" nagyon találó szó a magyar nyelvben, mert nagyon sokban hasonlít az egyén háztartásához. Javasolom az összehasonlítást!"

 

Köszönöm, hogy szólsz, hidd el ha a magyar államháztartás az én háztartásom hatékonyságával működne akkor:

- a hiány -5% lenene, azaz megtakarítana az állam,

- minden évben mindenki 3 hetet nyaralna

- az energiacégek forgalma nagyot csökkene

de mivel nem erről szól a topik, mint ahogy nem is általános makro topik, hanem a MAGYAR NYUGDÍJRENDSZER fenntarthatóságáról, problémáiról szól(na) ezért nem is akarom elvinni abba az irányba.

 

"Nem lehet kiemelni pusztán egyetlen területet, pláne - és ezt ezidáig nem cáfoltad meg - ha ahhoz nagyon súlyos politikai érdekek fűződnek." Dehogynem lehet kielemezni egy területet, részekből áll össze az egész(éljen a din materializmus:-)! ). Amit mindig is mondtam, az hogy 3 milliós táborral a magyar nyugdíjasok a választók legnagyobb csoportja, ezáltal a polpártok szent tehénként kezelik, (ha így nevezhetjük azt, hogy igérgenek a rendszer finanszírozhatóságáról pedig semmit sem szólnak) de elmenni a gazdasági racionalitás mellett(ami a topik témája) lehet, csak ne csodálkozzunk ha nem utal a hóvégén a Kincstár. 

 

"Totálisan figyelmen kívül hagyod azt, hogy Magyarország messze van még akár Portugáliától is, nem hogy Írországtól! S honnan indultak az írek? A béka alsó testrészétől. Mint mi... S hol volt ott radikális nyugdíjcsökkentés??? " Az írek közösen megállapodtak arról mit akarnak csinálni és megcsinálták, ellenben a mi kies É Balkáni Banánköztársaságunkkal, ahol a turáni átok nemzeti tulajdonság, közös pont. Btw nem hiszem, hogy az írek 30%-a nyugdíjas és az állami nyugdíjrendszerük a GDP 2% hiányával zárna!!!

 

 

"S a regionális átszervezés, a már mai is számszerűsíthető regionális EU pénzek...? Amelyek persze nem nyugdíjra vagy más fogysztási célra fordítódnak, hanem pl. infrastruktúrára! Termelési potenciál növelésre. És azért ne feledd, hogy a ma elmaradott megyék pl. olyan "parányi" piac szomszédjában vannak, mint a volt SZU... És munkerő pedig arrafelé azután van bőven..."

Erre mondtam azt, hogy a fejlesztésekhez is hozzá kell tennünk az önrészt, ami csökkenti a torta nagyságát. Persze csak akkor, ha GyF olyan programmal áll elő, amiért ideadják nekünk a 23 M€-t. Amit leírsz az már erősen hosszútávú, kb 10 év múlva valósulhat meg. De csak akkor ha olyanok leszünk, mint az írek voltak! Fejlesztünk és kevesebbet fogyasztunk.

 

"Ezek pusztán példák - a teljesség igénye nélkül... Mitől is olyan fix az az EU átlag+2-3%? " Ezek az elmúlt évek adataiból ilyen fixek. A turáni átok pedig a garancia, hogy megmarad. :-)

 

"És akkor még egy szó sem esett az egészségügyről, meg a 3200 önkormányzatról, meg a megye rendszerről... Szóval arról, amit nem adunk ki..."

Igen, ezeknek a leépítéséhez(nem az EÜ) is pénz kell először és nyerünk rajta évi kb 150 milliárdot. Ami kevés még az EÜ szükséges fejlesztésére is.

Előzmény: frimi (551)