lajafix Creative Commons License 2006.05.11 0 0 529

Nos ez a topik a nyugdíjrendszerről szólna. Szerintem eléggé a gazdaság egészében gondolkozok, az előzőekben is felvázoltam az állami lyukak 3 fő területét és ebben a topikban a nyugdíjrendszerről van szó.

 

"GDP növekedése majd az EU átlag+2-3% lesz (És miért is ennyi? Miért nem kevesebb vagy akár több?) " Ez tapasztalati tény, nézd végig az elmúlt éveket. Alacsonyabb költségeink ennyi + növekedést adnak.

 

"a kiadások megkurtítását nem. Ezért említettem korábban, hogy nem csak az a pénz, amit megkeresünk, hanem az is, amit nem adunk ki."

A topik címe is egy fajta kiadás csökkentésről szól. Lehet hogy az a megoldás, hogy a másik 2 területen vágunk, a nyugdíjakat pedig hagyjuk, csak mennyi vágás kellene ehhez? Ha csak 800 milliárdot akarunk megtakarítani, akkor állami alkalmazottból 3 millió ft/év költséggel számolva 266 ezret kellene leépíteni. De ekkor nem szabad költségnövekedésnek fellépni, ami úgyis fog tehát legyen 300000-es leépítés? A kiszivárgó tervek is csak 90000-ről szólnak.

 

"Várjuk csak meg tehát a kormányprogramot és annak keretében tárgyaljunk tovább. Mert végül is, akármit látsz te vagy én jónak és elfogadhatónak, mégiscsak az történik, amit a politika majd a Parlamentben kialakít. " Frimi! Ha a kormányprogram egy szóval sem érinti a nyugdíjakat, attól még ott van az évi legalább 800 milliárdos hitelből történő kifizetés.

Előzmény: frimi (526)