lajafix Creative Commons License 2006.05.10 0 0 507
"Te szeretnéd elterelni egy alapvető - megítélésem szerint az első számú - kérdésről a figyelmet, amelyre elsőként kellene válaszolnod!"
Frimi! Ezzel nem értek egyet. Át van misztifikálva, politizálva az egész kérdés, mind minden miközben egyszerű gazd kérdés, azaz matematika: addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér.

"Sőt, megkérdezésük és beleegyezésük nélkül vonták el tőlük azzal az igérettel jövedelmük egy részét, hogy ha megöregszenek, akkor számíthatnak a társadalomra."
Pontosan itt a probléma. Egy hosszú távon nem működő rendszerrel etették az embereket.

"hol van ennek a radikális nyugdíjcsökkentési törekvésnek a poltikai támogatottsága? "
Mivel a legnagyobb választói csoportról beszélünk a válasz: sehol. De matematika és a gazdasági racionalitás úgyis megoldja majd egy módon az egész kérdést, csak biztos hogy nem a legjobb módon.

"Az általatok elképzelt radikális nyugdíjcsökkentés nézeteim szerint egyenlő a politikai öngyilkossággal." Mondom a gazd racionalitas megoldja, amikor már nagy kamatra sincs hitel. És nem mondtam semmilyen módszert, mert gőzöm sincs mit lehetne csinálni. Azaz bill "Nyugdíj Fullban hitelből " topikjában megpróbáltam pár megoldást vázolni de válasz, vita ott sem alakult ki.

"S az is, hogy az állami költségvetési hiány mérséklését/megszüntetését - amelynek a nyugdíjkiadások mérséklésének egyik (de nem kizárólagos!!!) eleme - akármelyik/akármilyen kományzópárt radikális nyugdíjcsökkentéssel, netán szerzett jogok megnyirbálásával el tudja-e érni, vagy más módszerek kombinációjával kényszerül áthidalni?" Erre gazd. kérdésre kell GyFnek politikai választ adnia most. Szkeptikusan várom mit süt ki.
Előzmény: frimi (500)