olajos_alajos Creative Commons License 2006.05.10 0 0 9827

Régebben gyakrabban írtam a topikba, azóta csak olvasom. Emlékeztetőnek: olajok nagykereskedelmével foglalkozunk, az én hozzáértésem inkább kereskedelmi, nem műszaki.

 

Néhány friss kérdés:

 

1) Olajok hamisítása.

 

Ez igen durva méreteket ölt újabban. Mindent hamisítanak. A MOL-os kontakt arról számolt be, hogy ők is rengeteg hamis MOL-olajat találtak - igaz, nem Magyarországon. A Castrol a leginkább hamisított olajmárka. A hamisított olaj az avatatlan szemlélő számára szinte felismerhetetlen. Maga a termék egyébként nem kirívóan gyenge (!), bár persze messze nem éri el a márkás termék színvonalát. A csomagolás sokkal árulkodóbb: más a tampon (félreértések elkerülése végett: ez egy nyomdatechnikai kifejezés), más a flakon gyártási mechanizmusa (mások a flakon varratai, sorjái). Ha egymás mellé teszed az erdeti és a hamis terméket, látszik a különbség. Csak úgy magában nem nagyon... Szóval, csak óvatosan!

 

2) Opel olaj

 

Mi évente több tonna Opel-olajat forgalmazunk. De még mi sem tudjuk, pontosan ki gyártja, és ez legalábbis érdekes. Mert ugye az biztos, hogy ez valami utólag felmárkázott termék, mint a Tesco mosópor :-)

 

A nagy márkákat képviselő kapcsolatok rengeteg rosszat mondanak erről az olajról. Ugyanakkor sok szervízzel állunk kapcsolatban, akik rengeteget adnak el belőle. Többek között flottáknak, taxisoknak is. Negatív észrevétel egyáltalán nincs, pedig a szerelő srácok értik a munkájukat.

Előzmény: redbandy (9815)