frimi Creative Commons License 2006.05.09 0 0 472

Szóval, ha jól emlékezem éppen bll, kedves barátunknak írtam már kedvenc időtöltéséhez néhány sort. (Ha nem neki esetleg, akkor is olvashatta volna. Ha nem csak írni tud...)

Az egyik az volt, hogy ne itt törje magát, hiszen nincs olyan politikai erő a mai Parlamentben (de szerintem rajta kívül is csak igen-igen kevesen lehetnek), amelyik ezt az elképzelését magáévá tenné. Javasoltam tehát, hogy alapítson egy ilyen pártot, vagy legalább álljon elő követeléseivel táblákkal a Parlament elé. Nem csak neki, több hasonló kollegájának is javasoltam.

Most is csak ezt a papagályszöveget olvasgatom: "Radikális nyugdíjcsökkentést!" Jó, de hogyan??? Az Index Fórum névtelen fedezékéből nem lehet kűzdeni semmilyen alapvető társadalompolitikai célkitűzésekért s az öteleteire meg sehol sincs fogadókészség. Ezt látnia kellene neki és elvtársainak is.

Így az egész üres locsogás, amire kár egy szót is pazarolni...

Másfelől azt is mondtam, hogy a társadalom öregedésének folyamata komoly probléma, amelyről lehet, sőt kell is vitázni. Volt is itt, aki be is linkelt hivatkozásokat. És ezzel meg is elégedett. Szerénytelenül azt írtam vagy 10 pontban - akár vitaindítónak is szánva -, hogy hol és miért nem értek egyet a belinkelt elemzéssel.

Sem bll barátunk nem szállt vitába, és azok is hallgattak, mint a sír, akik a szakértőnek megállapítása alapján buzgón, síri hangsúllyal hevesen bólogattak.

Szóval, kedves bll barátom. Nem lehet sem téged, sem kollegáidat komolyan venni.

Ezt ajánlom másoknak is, akik lelkesen igyekeznek meggyőzni, mert nem veszik észre, hogy a célod tk. nem más, mint mások heccelése. Sajnálom, hogy van olyan, aki felül bohóckodásodnak.

Frimi