dexi66 Creative Commons License 2006.05.09 0 0 293
szállást egyébként lehet találni most májusban 80 euro/2fő - ért is, igaz ez a Lidón van, ami nem túl nagy hátrány véleményem szerint, mert még éjjel is óránként megy vaporetto ahogy néztem és 20 perc alatt ott van, ugyanitt egyágyas 50-60 euro/fő. De nekem Velencében, állomástól 5 percre is ajánlottak egyágyas szobát 52 euróért, méghozzá az itt a fórumon is említett casagerottocalderan. Nekem a fentiekkel egyetlen gondom volt: az hogy mindegyiknél dombornyomott kártyával kellett volna előre fizetni, az meg nekem nincs. az ő részükről érthető, mert velencében a szállásadók diktálnak ( több a szálláskereső, mint az azt kínáló ) érthető, ha be akarják magukat biztosítani előre. így aztán padovában alszok 42 euro-ért, egy kétcsillagos helyen ( ha meglesz még akkor a szoba:). padova-velence vonatjegy oda-vissza 5 euro, 30 perc menetidő. persze ez csak akkor műkszik, ha valaki hajlandó lemondani az éjszakai velencei sétáról. egyébként novemberben láttam olyan velencei szállásajánlatokat, hogy 40-50 euro/ 2 fő. de gondolom akkor zuhog az eső és hideg van. én végül is lehet csak 1 napra megyek át velencébe, de ha tetszeni fog akkor 2-re. sajnos ahogy néztem csak padova és környéke külön megérne egy hetet. nekem meg van 3,5 napom:( talán a legjobb megoldás az lehet, ha az ember télen elmegy vagy 10 napra. igaz, hogy szar az idő, hideg van és esik, de legalább kevesebben vannak és minden olcsóbb. vagy nem? ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
igus: szerintem itt nézz körül: www.hostelworld.com vagy www.hostels.com, vannak hállótermi szobák ( dormitory ) - itt másik 6-12 emberrel kell megosztanod a helyet és emeletes ágyak vannak, kétágyas ( double ), egyágyas ( single ). alatta az ár egy napra, elég egyértelmű. csak legyen hely, mert hamar betelnek ezek.
a múltkor néztem néhány egyházi vezetésű szállást is. van vagy 8-10 belőle velencében, itt lányok nagy előnyben vannak, mert a legtöbb nem fogad fiúkat, de azért néhány igen. az árak elég változóak: van amelyik normál szálloda árban van, de vannak 30-40 euros helyek is. néhány helyen van esti takarodó is 11-kor, itt tehát velence by night sztorno:) sajnos nem találom a weboldalt most, de ha meglesz majd beírom, hasznos lehet. a római topicon pl. a fél bagázs ilyen helyeken alszik, ahogy olvasom ( redemptoris, szent istván ház stb. ).