ftonyo Creative Commons License 2006.05.08 0 0 255

Sőt, a hunok errefelé nem is éltek, kitaláció az egész. Hiperkritikád azonban nemigen fogja kiállni az idők próbáját, amit sejthetnél, ha néha újabb szakirodalmat is forgatnál, ebben ugyanis sokkal kevésbé hangoztatják már a hun arisztokrácia germán voltát.

 

Azért a saját kortársak, meg ezek közvetlen leszármazói - minő véletlen, barbár germán királyok - pontosan tudták, h a dédapi ki volt.

Azért az csak elgondolkodtat, h Attila főnökeinek leszármazottai germán királyok voltak?!

 

Ami természeretsen akkora történelmi abszurdum, hogy csak a nyeretlen kisgimnazisták szophatják be, meg a 10-es IQ-val rendelkezők... Gondolom, szerinted még Attilának is a meghódított gótok adtak kedveskedő "Atyuska" nevet, mint a kedvelt teória hirdeti, a frappáns kelet-ázsiai analógiák ellenére. Hihetetlen számomra, hogy valaki a történelmi nevetségességnek erre a fokára juthasson ilyen sokévi történeti tanulmányokat követően...

 

Minden kinszenvedésed ellenére, Attila neve csak ebben a germános formában maradt fenn. Csak igy tudjuk értelmezni. Csak egy bibliányi nyelvemlékű gót nyelv áll szemben bő egy tucat, erősen törökös hun személynévvel.

 

Attilának minden bizonnyal volt egy "igazi" hun neve is, csak ez elfelejtődött. Mindenesetre elgondolkodtató, h Attila neve germán formában maradt fenn, és még a görögök is igy hivták. Miért is?

 

Ja, persze! Mert Attila követei igy nevezték - germánul - urukat, és Priszkosz útjuk során igy hallotta az Alföld népeitől az uruk nevét.

 

Ne aggódj: egy alapos görög, ha hallotta volna Attila igazi hun nevét, minden bizonnyal megemliti leirásában. De NEM tette... A megoldás kézenfekvő, h miért....

 

Ui.. az oroszok sem kedvességből, hanem félelemből nevezték "becézgetve" Atyuskának a cárt........

Előzmény: Lord Sandwich (247)