boxer-gs Creative Commons License 2006.05.07 0 0 1048

Szia Cselle!

 

Hogy ki milyen motort vegyen a magasságának függvényében?

 

Természetesen olyat, amelyet még biztonsággal tud kezelni akár araszolgatós városi forgalomban is. Tudjon rá ill. róla biztonsággal fel- ill. leszállni. A lényeg, hogy ne kelljen a mindennapi használathoz tornász előképzettség.

 

Egyébként pedig nálam fontos paraméter az ülésmagasság. Csak nálam az átlagtól eltérően a magasabb a favorit. 198 cm-es magasságomhoz már a régi GS-ek is talán egy picit alacsonyak. Persze azokkal is sokat utaztam különösebb fáradtság nélkül, de az Adventure nekem jobban bejön. Próbáltam anyagi megfontolásból visszaváltani az 1100 GS-re, de be kellet látnom, hogy miután megszoktam a nagyobb Adventure-t, már nem érzem olyan jól magam az alacsonyabb nyeregben.

Persze csak e-miatt nem kell feltétlenül eladni egy hagyományos GS-t, mert tág határok között méretezett üléseket lehet kapni a régebbi tipusokhoz is.

Tehát pl. a GS esetében gond nélkül be lehet szerezni 5-8 cm-el alacsonyabb vagy magasabb üléseket. Persze nem aprópénzért.

 

A sima GS-nek gyárilag 840 mm az alacsonyabb ülésmagassága. Ismerek 170 cm körüli emberkéket akik ezt még különösebb gond nélkül kezelik. Minden elismerésem az övék. Persze parkolásnál kicsit tipegősre fogják, de hát nem megfelelő talajviszonyok esetén ez akár nálam is előfordul.

 

Próbálkoztam korábban RT-vel is. Ennél a tipusnál is állítható szűk kereten (2cm) belűl az ülésmagasság, de nekem még a magasabb állásban is egy picit alacsonyabb volt a kelleténél. Viszont az ülés szélessége egy picit nagyobb terpeszbe kényszeríti az emberfia lábait, úgyhogy az ülésmagasság csökkenése nem egyenesen arányos a jobb talajfogással más tipusokhoz képest. Szerintem.

Nagyon tuti viszont az RT komfortja és nagyon bírtam menet közben a hi-fi-t is.

Viszont a szabad magasságot is alacsonynak találtam a testsúlyomhoz képest.

Mostanra sokat fogytam, de akkoriban még maximális rugóelőfeszítésnél is eléggé korlátozott volt számomra a dönthetőség. Továbbá a magasságomhoz a plexi mérete is alacsonynak bizonyult. Még az opcionálisan beszerezhető nagyobb szélvédőé is. Ezenkívűl drágább is volt a GS-nél (persze felszereltségét tekintve nem véletlenül), úgyhogy én inkább az utóbbi mellett döntöttem.

Nagyon nem bántam meg.

Bár, ahogy vénülök és összébb megyek, eljöhet még nálam is az RT ideje.

Előzmény: cselle (1032)