A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.05.06 0 0 1593

Ezen ellenorizheted, hogy valoban o a tulaj

 

VIGYAZAT:

 

A V5 nevu okmanyban levo nev, cim az a "registered keeper", (magyarul "uzembentarto"), vagyis angliaban NINCSEN PAPIR AMI A TORVENYES TULAJDONORA utal !!! Az uzembentarto az nem feltetlenul tulajdonos.

 

Ezert kell HPI check, meg ilyeneket megcsinalni. Egy teljesen kaosz es zavaros jogi rendszer !!!

 

Azert a registered keeper a fontosabb mert annak az embernek a kotelessege kifiztni a kocsiadot, a biztositast, es az alkalmankenti gyorshajtasi/parkolasi bunteteseket, es o igy nyomonkovetheto.

 

Ebbol lathatjuk hogy a mai modern terrorallamokban az ado / vam / hadisarc / vedelmipenz / valtsagdij befizetese sokkal jobban fontos mint a jog es a rend fenntartasa.

 

A DVLA nem szereti, ha 4 het eltelte elott baxogassag a papir miatt, bar lehet probalkozni. A 4 het ami utan mar "rendellenesnek" lesz tartva az uj forgalmi kesedelmes megjelenese.

 

A vevo semmivel sem tud rahatni az eladora, hogy kulgye mar be a regi V5-ot. Viszont ha az elado megsem kuldte be, akkor a vevo a nala levo cetlivel igazolhatja a kocsi "megvetelet" - rajta az elado alairasa - es kezdemenyezheti egy uj V5 reszere torteno kiadatasat.

 

Az eladonak semmifele papirja nem marad  - miutan elpostazta a regi V5-ot a DVLA-ba - amivel igazolni tudja hogy eladta a kocsit.

Vagyis ha az uj tulaj ezidoben belaszalad egy speedkameraba, akkor a regi tulaj csak abban bizhat hogy a DVLA megkapja a pontos adasveteli datummal ellatott

V5-ot, ami ketsegkivul bizonyitja hogy akkor mar nem o, hanem az uj tulaj a felelos mindenert.

Ha pont ilyenkor veszik el a postan a regi DVLA akkor jonnek a "hosszu nehez harci napok", mert allambacsi kimeletlenul bevasalja a penzt, es a veszekedest rahagyja a szegeny maszek polgarokra.

Ilyenkor az uj tulaj "termeszetesen" nem biztos hogy eloreugrik elismerni a vetket, kulonosen akkor, ha az esetleges buntetes meghaladja a kocsi erteket, ami regi olcso kocsi eseteben konnyen elofordulhat.

 

Ha eladtok autot, sohase postazzatok a V5-ot a postaladaba, mindig szemelyesen kell bevinni a postahivatalba, mert onnan mar specialis DVLA zsakba megy a DVLA-ba, vagyis NEM keveredik egyeb postai cuccokkal. Ez igy elfogadhatoan biztonsagos.

 

Forras: jomultkor kifaggattam postasnenit a fopostan ezugyben

 

Frissiben vett kocsi hasznalata: tax/mot/biztositas es mehet.

 

Az ember altalaban nem vesz MOT nelkuli roncsot.

 

Biztositashoz SEMMIFELE kocsipapir nem kell, csak be kell mondani a rendszamot, meg valaszolni egypar hulye kerdesre es FIZETNI.

 

Ado: ha ugyes vagy van a kocsin, ha nincsen a postan venni kell, de kell hozza a MOT es biztositasi papir is.

 

En nemreg lattam Volvot 320 ezer merfolddel, es meg ment...

 

:-))))))))))

 

Remelem segitettem.

Előzmény: seci (1591)