péefká Creative Commons License 2006.05.05 0 0 196

Szia, most találtam csak meg ezt a topikot, és rögtön felmerült bennem, hogy megkérdezném a véleményedet. (És köszönöm - gondolom mások nevében is - a lehetőséget a kérdéseink szakértő kezekből történő megválaszolására.)

 

Tavaly júliusban a nőgyógyászom tapintásos vizsgálattal és a hasi+hüvelyi UH-val  is megnagyobbodott méhet (60x50) és egy mellsőfali mióma göböt (22x29) diagnosztizált, és 2 császáros gyerek után (37 évesen) úgy látta jónak, ha kipakol. Ebbe én nem nyugodtam bele, gondoltam várok pár hónapot, és megnézetem máshol, változik-e, merre, és akkor döntöm el, tényleg elkerülhetetlen-e.

 

Novemberben voltam az egyik jóhírű 4D-s rendelőben egy szonográfusnál, aki a 15. ciklusnapon a köv. leletet adta:

Méh 5,73x4,82, Endo 0,57cm, cervix 4,22x3,16

Uterus mellsofali izomzata 28 mm-es, hátsófali 14 mm-es, myoma göb nem ábrázolódik.

Vélemény: mellsőfali mérsékelten megvastagodott izomzat.

A vizsgálatot végző szonográfus azt mondta, hogy nincs mióma, csak a két császár hatására vastagodott meg a méhizomzat, és ez max. évenkénti UH-ellenőrzést igényel, teendő nincs vele. (Nagy megnyugvással fogadtam a véleményét, és a lelete következményeképpen is messzire elkerültem azt a bizonyos nőgyógyászt...)

 

Szeretném megkérdezni a véleményedet a leírtakról, valamint arról, hogy lehet-e köze a megvastagodáshoz annak, hogy

- a hason két hegvonal van egymástól kb 2 cm-re (nem tudom belül azonos volt-e a metszésvonal),

- a második császár egyik indikációja a 39. hét 2. napján az 5 mm-es hegvastagság (és a 4 kg-nál nagyobbnak igérkező/bizonyult baba) volt, és az, hogy

- elég hajlamos vagyok a keloidos sebképződésre.

 

Őszinte válaszodat előre is köszönöm.