Érdekes mozgalom ez a Börzsöny turistája....:-))
Szóval, már értekeztünk róla, hogy elavult a kiírás, az ezüst sem egyértelmű, hogyan teljesíthető, hogyan nem, stb.
Most jöttem az irodájukból (pontosabban, ami akként üzemel), V., Arany János u. 10., művház., II. emelet.
Mint írtam pár napja, sajnos teljesítés-közeli állapotban (sőt, már teljesítve, hiszen a bronz fokozat iglapján 8 bélyegzőm volt a 10-ből, a maradék kettőről pedig több fényképem is van) elvesztettem az igazolólapomat, legalábbis nem találom másfél hete, s úgy döntöttem, nekifutok ismét, s kérek újat.
Néhány idősebb személy volt a helyszínen, egy néni volt az illetékes, kérdezte: bronz? ezüst? mi kellene? Mondom, elvesztettem, pedig már kész volt, kérek újat, végigcsinálom ismét. De még mielőtt bármit is mondtam volna, adott egy kiírást A/4-es oldalon nyomtatva (mely szöveg megegyezik a Túrabázisban szereplővel, leszámítva az arany fokozat érintőpontjait, amelyeket nem tartalmaz). Kérdezem: az ezüst, ha jól tudom, csak csoportosan teljesíthető, ugye? Nem, dehogy, ott van leírva! - vágja rá, némi értetlenséggel a hangjában. - Mert az interneten az van! -Mondom, ezt el kell olvasni! - Jó. Egyébként az arany fokozat nem teljesíthető pontosan, mert vannak pontok, melyek már nem is léteznek. - Tudom!
Vettem kettőt is a bronzból, mondom, hátha elveszítem megint :-))
Elolvastam hát a kapott, nyomtatott kiírást. Hát persze, hogy az szerepel ott: az ezüst szervezett, csoportos kiránduláson, túrán teljesítendő. Csak azt nem értem, hogy bélyegezni is kell + túrajelentés is? Arra gondoltam, hogy az ezüst érintőpontjait teljesítménytúrákon keresem fel, szerintem egy ttúra igazolófüzete bélyegzésekkel megfelelő kell(ene), hogy legyen. Viszont a mai diskurzusból kiindulva nem vagyok arról meggyőződve, hogy nem fognak belekötni a teljesítésbe, merő rugalmatlanságból... persze a kiíráson az szerepel, hogy a bizottság a II. emelet, Latinovics-teremben van, de mondanom sem kell, hogy a Ruttkai-teremben voltak, de ez már kákán a csomó :-)))
Egyébként minden páros csütörtökön 15-17 óráig vannak ott igazolólap leadása, beszerzése, jelvény, stb. céljából. A bronz jelvénye 300, az ezüsté 200, az aranyé 100 forint, ezt is ma tudtam meg.