Tschaby:
Ugyan én még várok az autómra, de:
Nagyon megy (kb. 2000-es fordulattól hirtelen nagyon kezd húzni, de valami borzalmasan nagyon), elég csendes, nagyon jól fordul (gyerekjáték a parkolás), szvsz picit túl feszes a futómű (bár itt írta egy cartárs, hogy szerinte meg pont az a baj, hogy lágy), a beltere egy picit lehetne "otthonosabb", a kormány fogása nekem nem kényelmes, nem volt jó az anyaga és a felülete (első ráköltésem a kormány bőrözése lesz), a váltó nehézkesen járt (gondolom, ez bekopik idővel; azon kívül álló motornál hallottam "érdekes" hangokat a váltóból, amikor kapcsolgattam; remélem, ez is elmúlik).
A kuplung zseniálisan jó, soha ilyen jól kezelhetőt még nem használtam (az előző autóm teljes kuplungszett-csere után sem volt ilyen jó).
Én egy '88-as Golf II GTD-ből ülök át, az egy nagyon jó autó volt, imádtam, talán soha még egy olyan jó autóm nem lesz. De érzésem szerint a Rio-ba is bele fogok szeretni.
Egyébként tapasztalatom nekem sincs sok, én kipróbáltam a kocsit, olyan fél órát vezettem, beálltam a garázsomba is vele stb. Jó, tényleg jó. Engem meggyőzött, nekem ez az autó kell!
Ja, ami a dinamikát illeti, engem egy dolog egy picit zavart: hirtelen kapod a nyomatékot 2000-től, gyakorlatilag minden átmenet nélkül, és a nyomatékcsúcs relative magasan érkezik (2200-tól kb). Ez engem csak azért zavart, mert a Golf-om 1600 körül már elkezdett húzni elég tisztességesen, bár a nyomatékcsúcs ott is magasan volt.
Főnököm Mazda6-osa eléri a csúcsot 1700-on. (persze, eszem ágában sincs ahhoz az autóhoz hasonlítan a Rio-t, mert mégsem ugyanaz a kategória, csak azért említettem meg, mert az is dízel)