Lehet, de nem megfelelő mennyiségben!!!"
Miért ne lenne emgfelelő mennyíség ?!
Azért nem megfelelő, mert gyógyszeripar legtöbb esetben RDA szerint adja el a vitaminokat. Sajnos az RDA mennyiség kevés ahhoz, hogy egészségesek legyünk. Szerinted elég 60 mg C-vitamint bevinni naponta? Vagy 1,5 mg B1-vitamint?
RDA-t épp a gyógyszeripar dolgozta ki. Ez hihetetlenül alacsony, hatástalan adag. Ezt a tényt kutatások százai már bebizonyították. Utána lehet nézni.
Lenkei bácsi megveszi a gyártótól (Bioextra Kft), és tripla-négyszeres áron adja tovább
Ezt az információt honnan szedted?(bioextra stb.) Csak azért, mert kíváncsi vagyok. Mert, amit ő ad tovább, azt Nulab Inc. (Clearwater, Florida, USA) gyártja,
és Free Choice Kft. forgalmazza.
Legalább mielőtt véleményt nyilvánítasz, bemehetnél a gyógyszertárba, megnézni az árakat..
Voltam, megnéztem, messze nem éri meg azokat megvenni. Még a Centrum is elég gagyi, hiába reklámozzák agyba-főbe.
"Tudom, sok maró sav van, de nem mindegyik maró hatású. "
Ezt a mondatodat olvasd el még egyszer, és próbáld meg megfejteni..
Esetleg meséljem el Neked a gyomor-nyálkahártya erodáló képesség mibenlétét..? A H2-blokkolók szerepét ?
Najó ezt elcsesztem, csak azt szerettem volna írni, attól, hogy C-vitamin (aszkorbinsav) sav v. mittomén, még nem fogja kimarni a gyomorfaladat, legfeljebb hasmenésed lesz a "nagy" mennyiségtől. Az előadásodat hagyd meg másnak.
"Nekem biztos nem ürül ki, mert intenzív súlyzós edzéseket végzek, és ez nem sakk. "
A feleslegben bevitt vitamin kiürülésének semmi köze nincs ahoz, hogy milyen súlyzókat emelgetsz.
Egy nehéz fizikai munkától nem igényel több tápanyagot a leterhelt szervezet? Nyilván kárba vész ugye a sok vitamin ? Nem használja fel őket, csak kiüríti?
"És ez nem vitaminkúra kell,hogy legyen, hanem mindennap szünet nélkül kell bevinni a tápanyagokat."
Ezt is a Lenkei könyvében olvastad, vagy a konditeremben mesélték neked.? :-D
Nem. Szerinted a levegővételben kell szünetet tartani? :-D A víz is mindennap megy nem ?
A vitamin nem tápanyag. És nem kell (nem szabad) ilyen iszonyatos mega-dózisokban szedni.
EZ NEM IGAZ, és bizony tápanyag, mégpedig mikrotápanyag. Ez ált.isk. nyolcadikos tananyag.
Ahogy Te írtad vhol: ilyenkor kel lapozni, és tovább olvasni. Nézz utána
"Minden szépen le van írva, nem Lenkei találta ki ezeket, hanem ezek tudományos kutatások eredményei, amiket a gyógyszeripar tudatosan szőnyeg alá söpri, minden erővel küzd ellene."
Mondom, hogy a Lenkei is a GYÓGYSZERIPARtól megvett vitaminokat forgalmazza !!
Tehát a gyógyszeripar szekerét tolja.
Ez megint nem igaz. Lenkei a Nulab Inc.-tól veszi, és ez a cég vagy mi ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐIPAR ÉS NEM GYÓGYSZERIPAR ha úgy tetszik. Nagy különbség!
Meg lehet nézni: www.nulabinc.com
Ne haragudj, kedves gyúrós barátom, de Te nagyon beszoptad ezt a lenkei-féle propagandaszöveget.
Akkor ezt bevette néhány orvos ismerősöm, nyilván hülyék ugye? Vagy a Dr. Gedei József országgyűlési képviselő hagyta magát beszopni, ugye?
Ezt nézd: http://www.drlenkei.hu/images/gedei2.pdf
Nem, nem szoptam be semmit. Csak véletlenül rábukkantam a könyvére, elolvastam, utánanéztem a dolgoknak. Sajnos igaz, amit írt.