toloba Creative Commons License 2006.05.02 0 0 1569
"Orbán Viktor démonokkal harcol" - 18:59


Magyarországnak új kiegyezésre van szüksége, amelybe mindenki beleviszi saját értékeit – véli Malgot István a polgári körök mozgalmának egyik kitalálója. A Szövetség a Nemzetért polgári kör alapítója a Klubrádió Kontra című műsorában kifejtette: Orbán Viktor nem a kiegyezés útját választotta, egyetlen célja van táborával: a minél több szavazat megszerzése.

Malgot István kifejtette: Orbán Viktor magára vállalta ugyan a felelősséget a választási vereségért, de amikor azt mondta, hogy nem lesz bűnbak-keresés akkor egyben saját magát is felmentette. A jobboldali közéleti személyiség úgy fogalmazott: Orbán Viktor azért veszített, mert tragikus politikai utat választott, egyre inkább eltávolodott az emberektől és sokakat eltávolított magától. A létrehozott tanácsok, tudós körök véleményét a pártelnök nem vette figyelembe, és „egyre inkább azok kaptak teret, akikben a feltétel nélküli imádás,a hódolat volt a hangsúlyos” – tette hozzá. Úgy vélte, hogy a Fidesz elnöke csalódott és a saját maga által létrehozott démonokkal harcol, teremtett egy hatalmi erőcentrumot a polgári körök által, és olyan helyzetbe hozta a Fidesz vezetőit, hogy semmit se legyenek képesek tenni ellene.
Malgot István rámutatott: ma az az oldal lehet a győztes, aki képes a politikai eliten átnyúlva az embereket megszólítani. A konzervatív eszméket valló író szerint a jobboldal egységes táborán belül megindult a szétesés folyamata. Több pártnak és több irányzatnak kell léteznie, amibe a nemzeti radikalizmustól kezdve a konzervativizmuson keresztül belefér a liberalizmus is – mutatott rá. A balliberális oldal számára a kiegyezéshez arra van szükség, hogy rendezze 1956-hoz való viszonyát – tette hozzá Malgot István.

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=31556