birta Creative Commons License 2006.04.30 0 0 36344
Haknizásról és a "művészetről" azért nehéz beszélni, mert ma magyarországon a legtöbb zenésznek még a legprofibbaknak is labilis az egzisztenciája és ezért már igen korán a pályájuk elején mérlegre kell tenni hogy mi minden van amit bevállalnak és mi az amit nem. És az hogy ezek után kit milyen munka talál meg az már nagyjából a sors keze hogy idővel kikkel hozza össze a sors és kiknek mond igent illetve nemet. Számomra igazából itt van a lényeg és a felelősség a döntésekben hogy mit vállalunk és mit nem. Mert egy döntésnek egy egész életre szóló következménye lehet mind pozitív mind negatív értelemben. Esetleg olyan is előfordulhat hogy valaki bevállal olyasmit amit esetleg más nem vállalna be, de évek múlva kiderül hogy ha azt akkor nem vállalja be akkor emiatt lemaradt volna egy csomó olyan dologról amit viszont mindenki irigyel tőle. Szóval egyáltalán nem mindegy hogy hogyan döntünk. Persze én is mondtam már nemet, és nekem is fel kellett álnom már zenekarokból, olyanokból is amiket nagyon szerettem de ez is hozzátartozik. Végül is a legfontosabb ebből hogy az emberi kapcsolatok megmaradjanak jónak amennyire lehetséges mert ez épít és ettől mindenki jól érzi magát mert ez a munkánk és ez teszi ki az életünk java részét, szóval egyáltalán nem mindegy kivel milyen hangulatban dolgozunk, amit vetsz azt aratod is... na jól elkalandoztam