Lord Frankie Creative Commons License 2006.04.30 0 0 52

Szép jó napot Minden Szurkolónak!

 

Tegnap, a Pécs elleni meccsen már én éreztem magam kellemetlenül a közönség viselkedése miatt. Amit az első félidő közepétől kezdve műveltek, az valami megrendítő volt.

Miért kell kifütyülni az imádott csapatot? Miért kell rögtön elküldeni az edzőt, akivel megnyertük a másodosztályt, és nagy ívben elkerüljük a kiesést az első osztályban? Miért kell azt hinni, hogy ha egycsatáros játékra rendezkedünk be, azon nem lehet változtatni bármikor, illetve hogy csak arra képes a csapat, amit szerintük az első félidőben mutatott? Miért nem lehet megérteni, hogy a futball igenis taktikai harc is, és Sisa Tibor ebben is nagyszerű, valamint sokkal többet tud az ellenfélről, mint egyes, magukat szurkolónak nevező nézők (mert az ilyenek csak azok) a saját csapatukról?

Komolyan mondom, nem értem, miért hiszik azt egyesek, hogy egy bajnokira azért kell kijönni, hogy nagyobb képernyőn lássa a meccset, mint otthon a TV-ben. Ugyanis ez a fajta viselkedés ott még teljesen megállja a helyét, mert hiszen nem hallja senki más, vagy csak a család, esetleg azok a heverok, akik vagy elviselik, vagy egyezik a véleményük a szitkozódóéval.

Értetlenül álltam a szituációt látva, de mivel hallottam, hogy a mellettem ülő, a csapatot végig szidalmazó "úr" a barátja racionális magyarázatára sem hajlandó abbahagyni a károgást, inkább nem szóltam hozzá, mert még olyat tettem volna, amit magam is megbánok.

Persze attól a perctől kezdve, hogy Márkus Tibi meglőtte az első gólját, az összes negatív hang elhallgatott, azért is volt egy ideig kisebb hangzavar a nézőtéren. Aztán megint előjött, hogy "majd akkor nyugszom meg, ha már kettővel vezetünk", mire Tibi vágott még egyet, és onnantól kezdve már azok, akik fél órával azelőtt még Sisa Tibor fejét vették volna, és az egész csapatot a bányában látták volna legszívesebben, na ezek a szélkakasok rögtön felállva tapsoltak, és éljeneztek Márkus Tibinek.

Érdekes, mennyit változik a világ 20-30 perc alatt...