Cs_ Creative Commons License 2006.04.29 0 0 218

Nem nagyon ismerem az adott korszakot, de a félreértés elkerülése végett az én kérdésem arra vonatkozott, hogy mekkora lehetett a "laszóval" magyarúl kötéllel összefogdosottak aránya. Nem a sorozottak/önkéntesek arányára.

 

Mellékesen kétlem, hogy ez utóbbi 98% volt, mikor a törvényileg meghatározott jutattásokon túl helyi szinteken hozzárakhattak. pl a tavaszi hadjárat után Szentesen nem is volt gond a honvédség részére előírt kvótát önkéntesekkel feltölteni, a némi extra jutattás túljelentkezést okozott.

 

Területenként/városonként változott a kvóták feltöltésének a módja, mivel a megyék csak azt kapták meg, hogy mennyit. A többi az ő dolguk volt.

 

Vissza témához

 

A sorozás is valamilyen szinten erőszakos cselekmény, de nem egyenlő a kötéllel fogással. Az én kérdésem erről akart szólni, hogy a nem önkéntesek között mennyi volt a sorozottak és erőszakkal sorozottak aránya.  Érsd, hogy az összeírtak közűl mennyi volt az aki tudomásúl vette, hogy besorozták és mennyi volt az aki elrejtőzött/elmenekűlt és a toborzóknak kellett utána menni/megkeresni és erőszakkal elhurcolni.

 

Nekem az jött le a hozzászólásodból, hogy az utóbbi volt a jellemző.

 

Érdrekes lenne látni a dezártálások számának és arányának az alakulását mert az sokat mondó lehet.

Előzmény: ftonyo (215)