krizsi67 Creative Commons License 2006.04.28 0 0 3816
Sziasztok!

Majd ezer éve (,de legalább 15-20) első számítógépem egy angol EP128 volt.
Nagyon szerettem, azon kezdtem el programozni először BASIC, majd asssembly nyelven.
Főleg a megszakításos dolgok tetszettek. "Fő" művem egy rendszerbővítő volt, amiben stopper, háromcsatornás kivezérlésjelző és memória dump volt. Mindegyik megszakítással működött a képernyő alsó három (25-27) sorában. Sajnos semmi nem maradt belőle ...

Nemrég sikerült hozzájutnom egy angol EP128-hoz, sajna magnó és lemezegység nélkül.
Most azon töröm a fejem, hogy hogyan tároljak ill. töltsek az EP-re programokat.
Foglalkozott már közületek valaki azzal, hogy soros vonalon valamilyen PC "szerver" segítségével oldja meg a kérdést? (Én egy kis HP200LX-et szeretnék a célra felhasználni, ami szépen elfér az EP tetején.)

Ha az alapértelmezett periféria nevét átírom "SERIAL:"-ra, vagy azt mondom, hogy SAVE "SERIAL:" akkor minden zokszó nélkül kimenti a programot soros vonalra. ASMON-ban gond nélkül lehet memóriatartalmat menteni és visszatölteni. A problémám azzal van, ha név szerint kellene valamit betölteni. Vagyis minden "betöltős" vagy több részes program esetén, mikor ki kellene találni, hogy melyik részt küldje a PC az EP-nek. A nevet magnó esetében a "TAPE:" eszközkezelő automatikusan menti a csatorna létrehozásakor, betöltéskor akkor nyitja meg a csatornát, ha megtalálta a megadott nevű file-t. A "SERIAL:" kezelő a fentieket nem csinálja, így mentéskor nincs név, és betöltéskor sem lehet tudni, hogy mit szeretne betölteni az EP.

Van valakinek ötlete? Meg lehet oldani egy teljes eszközkezelő megírása nélkül?

Bocs, hogy egy kicsit hosszúra sikerült!
Üdv.
Krizsi