TuathaDéDanann Creative Commons License 2006.04.28 0 0 407
A Fidesz a nagy gazdasági boomban megvette a SZDSZ-es globalista indoktrinációjú és SZDSZ-es főokosakat, hogy rémhíreket terjesszenek az elmúlt négy év kimagaslóan sikeres gazdaságpolitikájának eredményéről, és hogy elbizonytalanítsák az Igazságos Lendületes Jóléti össznépi lelkesedést:

---------------------------------------------------------------------------------

Széttört a pannon puma mítosza

A tandíj visszaállítását, a lakáshitelek kamattámogatásának eltörlését, a diplomás minimálbér, a gáz- és egyéb fogyasztói ártámogatások megszüntetését javasolja a kormánynak négy közgazdász a gazdaság egyensúlyának helyrebillentése érdekében.


A Bokros-csomagnál is radikálisabb költségvetési megszorításokat javasolt az egyik baloldali hetilap hasábjain: Bokros Lajos, Bauer Tamás, Csillag István és Mihályi Péter. Az általuk készített elemzés hazánk gazdasági helyzetéről megállapítja: "Hazánk ma nem pannon puma, hanem egy messze a lehetőségei alatt teljesítő, szétszakadó szerkezetű gazdasággal és társadalommal bíró, túlsúlyos, pazarló és egyre kevésbé hatékony állammal küszködő, zömmel jövőfelélő szemléletű politikai osztállyal terhelt közösség".

A közgazdászok a baj forrásának azt jelölték meg, hogy Magyarország 2000 után letért az egyensúlyőrző, exportvezérelt, beruházásösztönző gazdasági pályáról.
A gazdasági szakemberek változások kritikus tömegét javasolják, ezek közül a legsürgősebb nyolc lépést, pótköltségvetésben szerintük már júliusban végre kell hajtani. Ezek között szerepel a 20 százalékos ÁFA-kulcs bevezetése, a gáz- és egyéb fogyasztói ártámogatások megszüntetése, a lakáshitelek kamattámogatásának eltörlése, a munkavállalók egészségügyi járulékterhének duplájára növelése, a nyugdíjasokra nézve is fizetendő minimum havi ötezer forintos egészségbiztosítási díj bevezetése, a 13.havi nyugdíj beépítése az ellátásba, a tandíj újbóli bevezetése a felsőoktatásban, a PPP-programok felülvizsgálata.

A jövő év elején legkésőbb hozzá kell látni az államháztartás reformjának, az aprófalvak iskoláit be kell zárni, az oktatás kistérségi központok intézményeiben folyna a jövőben, a diplomás minimálbért meg kell szüntetni, a már amúgy is magas minimálbért változatlanul kell hagyni. A négy közgazdász szerint az evát és az ekhót is meg kellene szüntetni. Bokrosék ezentúl javasolják a MÁV, a Malév, a BKV, a Volán-társaságok, a Magyar Posta és az Magyar Villamos Művek privatizációjának folytatását is.(napi.hu-hirTV)