stewe
válasz |
megnéz |
könyvjelző
2006.04.25 13:14:35 (
200)
Nézgéelm a hozzászólásokat, és persze nem voltak komoly reményeim, mégis szomorúan látom, h a kisérlet kudarcra itéltetett.
Hogyan is képzeljük, hogy a Fideszre szavazó honfitársaink önkritikát gyakoroljanak?
Ha erre bármi esélyük lenne, nem szavaztak volna a Fideszre.
Akinek az a morál megfelelő, azok az eszmék elfogadhatóak, akik egyetértenek a "komcsizással", akiket nem zavar, hogy Bencsik újságjában mik jelennek meg, vagy éppen szívesen hallgatja Kerényi Imre beszédeit, attól nem várható el, hogy kritikusan álljon kedvenc pártjához.
Én beszélgetésekben nagyon sokszor bíráltam a baloldalt, de szinte soha nem találkoztam volna olyan Fidesz hívővel, aki a legcsekélyebb mértékben is kételkedett volna pártjának és vezérének igazában.
A Fidesznek ez az alapmotívuma. Feltétlen hit, kritika nélkül. Ezt Orbán zseniálisan felépítette, kialakította a tévedhetetlen vezér imázsát.
Persze a baloldalon is sok a "hívő", de ott gyakrabban találkozni kétkedőkkel, kritikusokkal. Más világ ebből a szempontból. Tény, hogy Gyurcsány alaposan megváltoztatta ezt, sikerült neki is "a mi vezérünkké" avanzsálni szokak számára, de benne úgy tűnik, több a józanság és az önkontroll. És talán az eszményei is tisztábbak.
Summa summárum. Ez a topic a nagy többséget tekintve reménytelen.