Nem szeretném, ha bárki engem is egy romagyűlölő, rasszista pojácának titulálna, de kíváncsian kérdezném azoktól, akik indulatosan védik a romákat és ellenzik minden, rájuk irányuló viccelődést, hogy vajon a romaviccek csak úgy, a semmiből keletkeztek, minden alap nélkül?
Hiszem és vallom, hogy a roma, cigány, more, vagy mindegy minek hívjuk, emberekkel nem az a baj, hogy cigány származású, hanem a viselkedésük.
Nekem volt roma haverom, akinek a családját is is ismertem, összejártunk és a lehető legbarátibb nexus volt. Abszolút, és nem is volt velük baj, tisztességesen tanultak, dolgoztak, éltek. És persze "színmagyar" emberek közt is van sok égetnivalóan önző, bűnöző szemét.
Ugyanakkor a romák egy jelentős hányadára igazak bizonyos viselkedési szokások (khm-khm), amik, hát..., a legnagyobb jóindulat mellett sem tolerálhatóak. Ha a romák csak a bőrük színében különböznének, és semmi másban, akkor állítom nem szolgálnákak rá a romaviccek kialalakulására.
Persze egyszerűbb Fábry görbe tükre láttán megsértődni, mint önkritikát gyakorolni... Tisztelet a kivételnek.