krezidiesel Creative Commons License 2006.04.17 0 0 6318

Én aggódok...

Nincs "helyettesitő szar". Ha legyártva készen raktárakban állna , akkor is késő lenne előjönni az olajat kiváltó energiaforrással.

Több mint 60 millió személygépkocsit gyártanak évente és ki tudja mennyi közlekedik a világon. Ezen felül, a vasúti, a légi és vizi közlekedés, és a mezőgazdasági erőgépek, stb. Ez ma  szinte kizárólag olaj alapú, mert ha a vasút villamositott is sok helyen a villanyt nagyrészt fosszilis energiahordozókból állitjuk elő, tehát egy dizelmozdony lehet gazdaságosabb a villamos vontatásnál. (ha már mozdonymotorral megéri villanyt termelni, akkor lehet egyszerűbb lenne vele mozdonyt hajtani...)

Tehát csak a közlekedés mögött álló iparág  millióknak ad munkát megélhetést. Ezt az ipart átállitani egy másfajta energiaforrásra nagyon hosszú idő. A régi elavult motorokat, járműveket eltakaritani, szintén rengeteg munka energia.

 Az új technikát megtanulni, megtanitani sok idő energia .  Nincs realitása másik energiaforrásnak, túl vagyunk a 24. órán, elkéstünk.

Az embereknek fingjuk sincs a peakoilról, 100-ból 98 még nem is hallott róla.

A klimaváltozásról és következményeiről, esetleg azt előidéző okokról szintén.

A fogyasztói világban az emberek gyakorlatilag munkaképtelenek, egy átlag amerikai meghalna ha 1km-t le kéne futnia, katasztrofálisak a fizikai kondiciók, az egészségi állapotok főleg a 40feletti korosztálynál. (fele gyógyszerfüggő stb)

Az embereknek a meglévő műszaki eszközeik (bármi amiben csavar van), fogyasztási cikk, pár év múlva egy se működik majd, nincs tartalék termelőeszköz se ha válság alakulna ki.

Évtizedek óta elodázott nagyjavitásokra panaszkodik az áramszolgáltatótól kezdve, az energiatermelőkön át  az árvizvédelemig, katasztrófaelháritásig mindenki.

Minden mindenkire hat senki se tud önellátóan létezni.

A jövő elképzeléseim szerint:

Az emelkedő olajárak  növelni fogják a multik, és legnagyobb munkaadók veszteségeit, tömeges elbocsátások lesznek a mostani jólétinek számitó országokban is.

Ez további fogyasztáscsökkenést, és veszteségeket fog gerjeszteni. A folyamatból nincs kiút.

Társadalmi elégedetlenséget szit majd a sok fogyasztási hitel miatt földönfutóvá  vált ember, akinek már a fedél is bizonytalanná válik a feje felett. (ingatlanalapú fogyasztási hitelek: agyrém!!) 

A nyugdijrendszer fizetési problémákkal kezd szintén küzdeni, az egyre kevesebb munkavállaló miatt.

A klimaváltozás miatt sorozatosak lesznek az árvizek belvizek, a rendkivüli időjárási események amik nem várt költségeket, veszteségeket okoznak, a mezőgazdasági termelés visszaesik.

Romlik a közbiztonság, nő a megélhetési bűnözés.

Energiaszolgáltatóknál szintén kiesést okoz a lakossági fizetésképtelenség, és fogyasztáscsökkenés. Elmaradnak az amúgy is szar állapotú hálozatok karbantartási munkái, gyakoriak lesznek az áramkimaradások, főleg ha az rendkivüli időjárási helyzettel párosul.

Ettől tovább romlik a közbiztonság, nő a társadalmi elégedetlenség, sok helyütt katonai erővel lesz csak fentartható a rend.

A nyugdijasok fél éve egy fillért se kaptak, öngyilkos merényleteket fognak végrehajtani.

Az oroszok inkább Kinának adják el a maradék gázukat, mert azok sokkal fizetőképesebbek lesznek nálunk...

Megszűnik a lakossági üzemanyagellátás...

Kivágjuk a maradék erdőket, és eltüzeljük biomasszásnak mondott erőművekben.

A következő évben fél Tiszántúlt  elviszi az árviz, az erdők hiánya miatt... Rákövetkező évben Pestet is,meg a Dunakanyart.

A balkánon újból nemzeti villongásokból eredő polgárháború lesz , a szegénység, és az elemi csapások miatt amúgy is elkeseredett  népcsoportok között. Hogy mennyire szélesedik ki azt ki tudja...

Tőlünk nyugatra is összeomlik a viz és csatornarendszer, a köztisztaság, és az egészségügy főleg a többszázezres városokban lesznek megoldhatatlan problémák.

Az emberek éhezni fázni fognak , és járványok ütnek ki, nem lesz ivóviz, még a kutak vize is mégezővé válik. 

Amerika  háborút kezd majd az utolsó csepp olajért is, de az araboknak is van nem csak atomuk, de lépfenéjük meg módositott pestis és himlő a tarsolyukban amit az oroszoktól vettek...

Már nem akarja az olajat eladni egy olajtermelő sem, mert drágább az aranynál...

Ellenségggé válik mindenki aki olajat, gázt akar, mert megoldatlan az energiagazdálkodása. Nemkivánatosak, atomot nekik, nekünk több maradjon!

Ehhez nem kell 20 év szerintem , és csak áltatjuk magunkat, hogy lesz megoldás.

Az idő eltelt ami rendelkezésre állt a probléma megoldására, a világ nem vette komolyan a gondot.A folyamat már visszafordithatatlan, a jégheggyel már összeütköztünk, süllyedünk. Egyre gyorsabban...

 

 

 A sorrend tetszőleges, ezek amiket irtam csak vázlatpontok. A valóság sokkal durvább lesz. :-))))

További Kellemes Húsvéti Ünnepeket !

 

 

Előzmény: Törölt nick (6312)