gfk Creative Commons License 2006.04.15 0 0 20
namármost ha terveink akár csak részben is sikerülnek, márpedig miért ne sikerülnének, akkor a magam részéről úgy gondoltam, és ebben szerencsére van támogatottságom a bajai csito tudna ennek modellváltásnak a természetes centruma lenni.

ugyan szabadkai barátaink nehezen értik, hogy miként történhetett, hogy baja számukra is szalonképes nemzetiségi képviselettel évtizedek óta nem rendelkezik, de ők kérték, már csak a hagyományok tisztelete miatt és nyomós parkatikai okokból is, hogy baját tegyük meg a hazai központtá.

nekem ezügyben sem szükséges a vezéri szerep, örülnék ha baján bárki ezügyben kezébe veszi a gyeplőt, de jobb nem lévén én voltam kéyntelen eleddig ezt a tevékenységet végezni.

Azt azonban elmondom, hogy a stafétát csak nálam felkészültebbnek vagyok hajlandó átadni…azon nem bajai személyek akikekt ismerek és akik tudottan felkészültebbek nálam már az ügy megett állanak, velem együtt.

szóval ami szeretnénk elérni, az egy modellváltás a kisebbségi létezésben. amint már utaltam rá: elfeledve ezt a halovány, kisavazott kettőt jobbra kettőt balra bunyeváckodást.

azt kell elérni, hogy átjárható legyen a határ szerbia irányába mind több helyen, és szimbolikusan is le kell rombolni az akadályokat. Ezeket jelen pillanatban a honi nagypolitika, nemzetiségi önkormányzati politika és a hivatalos bajai horvát kisebbség vezetés által is támasztott akadályokat a hiteles információ és a megélt valóság tudja hamarabb mint gondolnátok eltakarítani.

jövőre már nem csak vezekelni fognak lejönni bajára a horvát vezetők. dolgozniuk is kell majd év közben ahhoz, hogy maradásuk tudjon lenni. bár lelkiismeret dolgában úgy állnak, ahogy.

szóval azon vagyunk, hogy berendezzük a csitót, és csináljunk belőle egy információs és médiacentrumot.

Ha azt vettétek észre, hogy eleddig nem esett szó pénzről az azért van, mert akik garán a kisebbségi dologban benne vagyunk a magunk költségén jövünk megyünk, és pénzt tényleg csak a projektekre költünk, és mellette tudjuk, hogy hogyan lehet kuncsorgás nélkül is megrendezni egy rendezvényt. A hiteles programot szívesen támogatják a vállalkozók és nem kell lenullázni a kaszzát. Stb.

és akkor ilyenekről nem is regélek, hogy tavaly és előtte is bulgáriába szerveztünk kirándulást táncosoknak mert ez csak úgy jön.

mellette az idénre tervezzük kiterjeszteni a munkálkodást a sport területére, gyermek és felnőtt korosztályban foci, kézilabda és kosárlabda sportágakban amolyan vándorkupa jelleggel. minden sportágban más más város (falu) házigazdaásga mellett.

amit viszont a végére hagytam, hogy mindehhez baja várostól egy krajcár támogatást sem kaptunk, és azt is nehezményezzük, hogy baja város vezetése még annak kapcsán sem keresi a segítségünket, hogy fordítsunk, nemhogy érdemi dolgokba bevonnának.

és akkor már tényleg csak annyit, hogy a garai bunyevác (szerb) kisebbségi önkormányzat tagjai is munka meg tanulás mellett végezzük ezen tevékenységet, nem másért mert elkötelezettek vagyunk, és szeretjük ezt csinálni.éppen emiatt akik minket ismernek - elismernek.

vitaindítónak legyen elég ennyi.