takarito Creative Commons License 2006.04.14 0 0 74

Én arról beszélek, amit Jézus elkezdett boncolgatni.  Azt mondta keressétek az Isten országát és az ő igazságait, az igazság Lelke pedig el fog vezérelni benneteket minden igazságra.

Nem a törvény betartását akarta Jézus megkövetelni, azért adott új parancsolatot:

János 15,6-12

Ha valaki nem marad én bennem, kivettetik, mint a szőlővessző, és megszárad; és egybe gyűjtik ezeket és a tűzre vetik, és megégnek. 

Ha én bennem maradtok, és az én beszédeim bennetek maradnak, kérjetek, a mit csak akartok, és meglesz az néktek. 

Abban dicsőíttetik meg az én Atyám, hogy sok gyümölcsöt teremjetek; és legyetek nékem tanítványaim. 

A miképen az Atya szeretett engem, én is úgy szerettelek titeket: maradjatok meg ebben az én szeretetemben. 

Ha az én parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok az én szeretetemben; a miképen én megtartottam az én Atyámnak parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében. 

Ezeket beszéltem néktek, hogy megmaradjon ti bennetek az én örömem és a ti örömetek beteljék. 

Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, a miképen én szerettelek titeket 

Az első sor cáfolja a Pál által meghirdetett kegyelem általi önigazulást.

A második sor jelentése az, hogy nem Pál tanításaiban kell maradni.

A harmadik sor jelentése, hogy tanítványokat szeretne, nem keresztény hívőket.

A többi sor értelme, hogy az ő parancsolata nem a Mózesi törvény betratásának a megkövetelése, hanem a szeretet.

Előzmény: Domestos (72)