Wouldnotsayso Creative Commons License 2006.04.14 0 0 47
Természetesen létezik. Valószínűleg most is több liberális gondolkodású ember szavaz az MSZP-re vagy a Fideszre, mint az SZDSZ-re. Az SZDSZ sok tekintetben szélsőségesen liberális, ebben az értelemben egyértelműen a MIÉP és a munkáspárt(ok) mellett a helye.

Mérsékelt politikát itt csak a Fidesz, MSZP , MDF és a Centrum képvisel. A két nagy párt persze nagyon heterogén gyűjtőpárt, azaz nem lehet őket olyan könnyen jellemezni. Mert ahogy az MSZP-ben elfér a gyurcsányista mérsékelten szocialista és liberális vonal a keményebb balos irányzatok mellett, úgy fér el a Fideszben is a keményebb jobbos vonal mellé a mérsékelten liberális és mértékkel nemzeti szín is.

Az persze megint más kérdés, hogy választáskor egy párt milyen arcát mutatja, és hogy ezt a mutatott arcot a sokszor ellenérdekelt média aztán merre sarkítja tovább.

Hiszem, hogy az országban nagyon sok olyan hozzám hasonlóan liberális gondolkodású ember van, aki számára azonban a mértékkel nemzeti hozzáállás hiányában egy párt elfogadhatatlan.

Én mindanddig nem fogok szavazni az MSZP-re vagy az SZDSZ-re, amíg ezek a pártok egyértelművé nem tudják tenni, hogy alapvetően nemzetben, mégpedig a magyar nemzetben gondolkodnak, és a kisebbségi és oktatáspolitikájukat ebben a szellemben át nem alakítják.

Nemzeti liberálisként most az MDF-re szavaztam, attól függetlenül, hogy DI-t személy szerint nem szeretem (Mert OV mellett ő a fő felelős azért, hogy képtelenek vagyunk leváltani egy teljesen dilettáns teljesítményt nyújtó kormányt), de a második körben a Fideszre szavaznék, ha a körzetemben erre szükség lenne, mert a Fidesz azért nemzetben gondolkodik.

WNS