mrt-666 Creative Commons License 2006.04.14 0 0 830

A küllős vagy alu felni hiúság vagy berögződés kérdése. Terepre úgysem mész, úton meg ha elkapsz egy kátyút mindkettő tönkre mehet.

Egy öreg barátom mondta egyszer, hogy ha két nő tetszik és nem tudsz dönteni a kettő közül szerezd meg mindkettőt.

 

Saját tépelődéseim:

 

Az 1200-es új blokkban több helyen a súlycsökkentés miatt alumíniumból készült csavarok vannak. Ez azt jelenti, hogy a szervízek alkalmával ezeket ha kicsavarják már nem csavarják vissza, hanem eldobják és újat tesznek bele.

Ez növeli az amúgy is magas szervízköltséget.

 

Viszont 30 kg-al könnyebb a motor, mint az elődei.

Viszont én 30kg-al nehezebb vagyok, mint az elődeim.

 

A buszrendszerű vezetékezés miatt, még egy égőcserét sem lehet műszer nélkül megtenni, mert minden elektronikus alkatrészt fel kell előbb ismertetni a vezérlővel és megmondani neki, hogy milyen funkciót tölt be a motoron.

 

Viszont a digitalizálás előnyeit kihasználva ha pl. kiég a hátsó lámpád, akkor a féklámpa veszi fel ezt a funkciót. Alaphelyzetben félfénnyel világít, amikor meg fékezel teljes fénnyel világít.

 

Kontakthiba esetén teleíródik a hibatároló, és útközben leáll a motor (nem áll le csak mehetsz a szervízbe hibát töröltetni). Ezzel növekedik a szervízdíj.

 

Viszont ha valami nagy baj van, akkor a leáll és a motor komolyabb tönkremenetetétől óvja a pénztárcát. Viszont nyitok egy szervízt és egyébként is k..a jól megy.

 

A súlycsökkentés miatt hiányzik a motorból 30kg, ami a tartósságát csökkentheti. Tapasztalat nincs rá a rövid idő miatt. A teljesítmény meg a fordulat növelésével (meg a vezérlés, beömlés, injektor-hengerfej- kipuffogó mint dinamikus lengőrendszer tökéletesítésével) érték el. Ennek érdekében rövidebb lett a löket, kisebb tömegű a hajtókar meg a dugó, így a lendkerék tömege is. A kisebb tömeg és térfogatú alkatrészeknek jobb anyagból kellett készülniük, ezért 4mHUF a motor ára.

 

Viszont k...a jól megy. A japán motorok robbanékonyságával is felveszi a versenyt (itt nem a gsxr meg z12-re gondolok), a BMW-től megszokott semmivel sem összehasonlítható futóművel, imageval.

 

A súlycsökkentés miatt könnyű lett a motor eleje. Csomagokkal 2 személlyel nagyon hamar felemeli az elejét.

 

Viszont k..a jól megy.

 

Gratulálok minden új és használt motorhoz, amit a társaság vesz vagy elad.

 

Üdv

Tamás

Előzmény: Narbondel (828)