tantoknife Creative Commons License 2006.04.14 0 0 222
Szeretem, de nem vagyok rajongója.
De a natúr, vagy enyhén sózott FRISS , rózsaszínű halcsodákat imádom...norvég, orosz lazac, de nem füstölve, csak sózottan .....hajszálvékonyan szeletelve .... pláne, mikor mahgam csinálom ...durva tengeri sóval, max. egy óráig pihen.... és szeletelhető ..... csodás. Csak én dolgoztam kinn Oroszországban.... ott volt nyersanyag ....meg volt szerencsém elég sok kaviárt
látni, enni, a családom imádja, de csak az erdetit ....én megeszem, de nem imádom.

A japán kaják is bejönnek nyersen... csak megint előjön a tantóskodás -
és szeretem kisebb darabokra vágni a csomagokat ... utálom ugyanis teli pofikával majszolni vagy egy-két percig a viszonylag nagy darabokat, étteremben is látni, mikor a manusz erőlködik egy nagy darabbal hol a jobb, hol a bal pofazacskójában......és vörösödik a feje ..... és rág, rág.....
nekem sokkal jobban tetszik az úgynevezett roll variáció, amikor ugyanannak
a sushinak a hengerét az ember viszonylag vastag karikára vágja .... nekem sokkal kellemesebb, nem sietős étkezésnek tűnik .... szerintem. Tanto