Imagistro Creative Commons License 2006.04.13 0 0 1261

Kicsit végiggondolva ezt a topicot, megfogalmazódott bennem nagyon sok kérdés.

 

Tud valaki teljes magyarázatot adni a Gravitációra? Vagy ez is a tudomány egyik istene, ami hatásaiban mindenhol jelen van, de senki sem tudja, hogy mi ez pontosan?

 

Mi ez a rejtélyes valami, ami minden lehetséges méretű és anyagú tárgyat magához vonz? Legyen bár ez a tárgy autó, hajó, víz, vagy fák, mindent! A műanyagot éppúgy, mint egy tojást! Erdőt, fakunyhót, fogast, virágot, téglát, papírt, vasat, embert, betont, felhőkarcolót, földet és hegyeket. Mindezt vonzza a Gravitáció! Nem enged senkit sem, mert kipottyannánk a külső sötétségbe, ahol aztán, jaj lenne.
 
Miért nem sikerült eddig még ezt kicsiben modellezni? Mondjuk egy kisebb gömbbel, vákuumban. A gömbön lenne víz, föld, sár, levelek. És valahogy, valahogy vonzani kellene ezeket. A gömbről nem mehetne el a víz, se a föld, se a sár. Mi a közös tehát a vízben, a földben, a sárban, és a levelekben, a fémekben, és minden másban, amit vonzani lehet?

 

És mi az egyáltalán, hogy anyag, amikor elismerték a tudósok, hogy a részecskék csak modelltartozékok? Van olyan egyáltalán, hogy anyag?

 

 

Előzmény: Imagistro (1259)