gazza87 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 71
Gary Anderson elhagyta csapatát

Az egykori F1-es Jordan Grand Prix alakulatának technikai igazgatója, aki az elmúlt időszakban már a GP2-es versenysorozatban szereplő Racing Engineering istállónál dolgozott, egy meglepő bejelentéssel állt elő.

A GP2 mindössze egyetlen egy versenyen van túl az idei szezonban, és Anderson máris úgy döntött, hogy elhagyja csapatát. Az egykori F1-es szakember közölte a csapat vezetőjével, Alfonso de Orleansszal, hogy nem kíván tovább dolgozni Adam Carroll versenymérnökeként.

„Mondtam Alfonsonak, hogy véleményem szerint a csapat folyamatos fejlődéséhez olyan mérnökre van szüksége, aki teljes munkaidőben képes ellátni az ehhez szükséges teendőket, és nem pedig olyan személyre, aki csak a versenyek hétvégéjén foglalkozik a technikai dolgokkal." - nyilatkozat Gary Anderson.

„Jó néhány csapat igen komoly erőket sorakoztat fel, és ezt be kell ismerni. Adamnek pedig teljes munkaidős mérnökre lenne szüksége az előbbre jutáshoz." - folytatta Carroll egykori mérnöke.

A Racing Engineering vezetője, Orleans a következőképpen reagált Anderson bejelentésére: „Gary nagyszerű ember, és remek mérnök. Biztos vagyok abban, hogy igazán jó autót építettünk az elmúlt időszakban."

A csapat által kiadott nyilatkozatban elhangzott továbbá, hogy nagy valószínűséggel John Gentry - aki a Racing Engineering technikai igazgatójaként van jelen az alakulatnál - veszi majd át a stafétabotot, és ő látja majd el Adam Carroll versenymérnöki feladatait.