gyurika31 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 1255
"Nem vagyok posztmodern, se modern, se egyéb. Azt mondom, hogy mindenki másként ismeri meg a dolgokat, és más típus. Nem lehet ugyanazt a szószt mindenkire kényszeríteni. Márpedig ma ez megy, sajnos."

Én ezt nem így látom. Szerintem nem mindegy, mit jelent "az ugyanaz a szósz". Ha globalizációról van szó, hogy mindenki hamburgert egyen, mindenki ugyanazt a gatyát hordja, mindenki ugyanazt az életet élje...., akkor teljesen igazad van. Mindenkinek joga van azt csinálni a saját életével, amit akar.

De sajnos mindannyian ugyanabban a szószban élünk. És én most NEM a társadalomra gondolok, vagy Magyarországra, vagy a 21. századra. Én a TERMÉSZET TÖRVÉNYEIRŐL beszélek. Mindenkire ugyanúgy hat a gravitáció, minden ember ugyanolyan atomokból épül fel (lécci ne köss bele :-) )... Szóval a világ működésének az alapelvei: ez igenis olyan szósz, ami alól nem lehet kibújni. Ezt nem a tudósok kényszerítik az emberre, hanem a természet. Ha neked jobban tetszik, akkor az ISTEN kényszeríti.

És most jön a poén: A természet törvényeit nem lehet máshogy megismerni, csak a tudomány módszereivel.

"...Nincs szükségem előtted bizonyítani semmit sem.." Nem konkrétan rád értettem, hanem úgy általában arra, aki mond valamit (a természetről). A filmekről, szerelemről természetesen mindenki azt gondol, amit akar, azt nem kell bizonyítani. Csak abba köt bele a tudós, ami ellentmond egy már bizonyított tudományos elméletnek, vagy egy kísérleti eredménynek.

"Mert másként látom a dolgokat, és ennyi." Ha szubjektív dolgokról van szó( pl egy film), akkor természetesen békénhagylak. De ha valami téves elképzelésed van a természet működéséről (vagy a természettudományról), akkor inkább örülj annak, hogy elmagyarázzuk, hogy miért nem jó az amit gondolsz erről.

"Én látom a te isteneidet. Látom, hogy neked is isteneid vannak"
Ha végigolvasod az előző néhány írásomat, akkor rájössz, hogy nem léteznek azok az "istenek", amiikről beszélsz.
Előzmény: Imagistro (1249)