Gergo73 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 1251
Nagyon ritka az, amikor közvetlenül tudósok fejlesztenek egy fegyvert. Talán csak néhány ilyen pillanat volt a történelemben. Olyankor valóban a tudós lelkiismeretén múlik, hogy mit ad ki a kezéből. Az őrjöngő fasizmus ellenében ésszerű volt az atombombát kifejleszteni, főként mert félő volt, hogy náci (vallásos) ideológiával áthatott tudósok kifejlesztik a maguk atombombáját. Az ember (tudós) szeretne pacifista maradni, de ezt sajnos nem mindig teheti meg. Amúgy meg a fegyvereket a fegyvergyártók fejlesztik, nem a tudósok.

Nagyon egyszerű olyanokat mondani, hogy az áltudós csak olyan ember, mint a tudós. Most fáradt vagyok, ezért rövidre zárom azzal, hogy nem értünk egyet. Nagyon egyszerűen az áltudósnak csak a szája nagy, a tudós pedig alkalmazható ismereteket birtokol és fejleszt. Pl. ha elromlik az autód, tudod, hogy szervízbe kell vinned, mert ott értenek az autóhoz. Az autószerelő az, aki valóban ért az autóhoz, meg tudja javítani azt (jobban, mint más).

A többire nem reagálok, mert nem tudok vele mit kezdeni. Az egész víziód az egységes "beképzelt" tudományról egy marhaság. Én pl. matematikus vagyok, csak annyi közöm van az elektromossághoz, mint bárki másnak (felkapcsolom és lekapcsolom a villanyt, ebben lényegében ki is merül a vele való kapcsolatom). Amúgy marhára untat ez a topik, nem is értem, miért írtam ennyit bele.
Előzmény: Imagistro (1244)