Gergo73 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 1238

Az emberek a tudományt teszik felelőssé a pusztulásért, a környezetszennyezésért, és még sorolhatnám.

Majd ha az emberek lemondanak a tudomány vívmányairól (pl. nem ülnek autóba, repülőbe, nem használnak villanyt, nem vesznek gyógyszert, elutasítják a CT/MRI/PET tomográfok használatát és inkább rövidebb ideig élnek), akkor komolyan lehet venni az ilyen szólamokat. De addig csak képmutatásnak lehet őket venni.

milyen jogon szidalmazza és nézi le mondjuk a vallásokat?

A tudomány nem szidalmazza és nem nézi le a vallásokat. Az intolerancia a vallásokra jellemző, nem a tudományra. Ha valamit szidalmaz és lenéz a tudomány, akkor az a tudatlanság, a demagógia, az áltudományosság. Egy vallás akkor jó, ha nem áll szemben a tudománnyal.


Milyen jogon igáz le más népeket a technika?

Népeket nem a technika igáz le, hanem más népek. A technika csak eszköz, jóra és rosszra egyaránt. A felelősség a felhasználónál van.

Vegyük észre, hogy ez misszió.

Ez egy érzékcsalódás. A valóságban csak az a helyzet, hogy a megismerés óhatatlanul átalakítja az életet és ez egyes embereket idegesít vagy szorongással tölt el. Nincs szó semmiféle tudatos térítőtevékenységről. Én például nem használok mobiltelefont és nincs jogosítványom (pedig az USA-ban élek 10 éve). Gyanítom, hogy te mobiltelefont is használsz és autót is vezetsz. Tévednék?

 

Előzmény: Imagistro (1229)